Öppnar upp igen...

 
Visst har man saknat bloggen lite granna när man inte har skrivit någonting på ett tag då jag valde att lösenordskydda den och ta mig ett uppehåll.
 
Men vi testar med ett nytt försöka och öppna upp bloggen - vet att det finns vissa som vill läsa & följa mig men då jag valde att inte skriva någonting mer va när man mådde som sämst och vill heller inte skriva ut en massa om mina barn pga. olika skäl...
Finns en hel del skumma människor i denna värld så bloggen kommer nog inte va lika AKTIV som den har vart innan utan jag skriver när jag känner för det och jag skriver som sagt precis vad jag vill!
 
 
Det har hänt så sjukt mycket saker under tiden som bloggen har vart låst både mycket tråkiga & positiva saker!
 
Den 24.e November upptäckte vi en vattenskada här hemma (eller det var innan den 24 som jag hittade vatten, men den 24 då det kom hit både folk & fläktar) som verkar ha pågått i 5-6 år om inte längre utan att någon har märkt någonting - varken dom som bodde här innan oss eller vi.
Så vi har haft ett riktigt helvete här hemma, vattenskadan va i hela köket in i garderoben som ligger bredvid köket, ner i trappen och in i förrådet så dom fick riva upp hela golvet i kök & garderob, såga ut 3 väggar i förrådet och vi fick leva med fläktar som stod och gick dygnet runt.
Enligt SBAB som vi hyr av så var detta ingen fara utan det som räddade oss var att vi hade en dubbelmatta i köket så detta skulle bara ta 1½ vecka - jo tjena vi bor fortfarande utan golv i köket och får göra allt inne i vardagsrummet utan att laga mat då.
Som tur är så har vi underbara granna som våra barn fick bo hos under den värsta perioden i början - även jag bodde där 1 natt men jag & hjärtat kunde ju bo hemma men ville inte att barnen skulle bo i detta skiten, lukten och med fläktar som dånade.
 
Det har vart en hel det mätningar som dom gjort här hemma och igår försvann ÄNTLIGEN fläktarna från köket - det vart nästa för tyst då man har vant sig vid oljudet! :)
Så nu väntar vi bara på att mattläggaren ska komma och lägga mattan i köket, sen så är det tapetserare/målare & snickare kvar.
Men detta kommer vi inte hinna få innan jul & nyår utan får glatt vänta tills Januari 2013 innan vi får ett helt fungerande kök här hemma - men när det väl är klart så blir det nog kanon!
 
Jag & hjärtat har ju vart iväg och valt ut både nytt golv & tapet så det blir nog kanon - inte för dom har sådär jättemycket att välja på när det gäller golv men däremot tapeterna hade jag lite problem med att välja! :)
 
Längtar verkligen tills vi kan börja äta och bara få sitta ute i köket och få ordning här hemma - som det ser ut nu försöker jag hålla ordning på allt, städa osv men det är INTE kul när man knappt kan göra någonting, kartonger står överallt, vårat sovrum är fullt med en massa saker då jag valt att INTE proppa in en massa saker i barnens rum för det är det ända rummet som är som det ska va!
Vill inte att dom ska lida mer än vad dom gör när vi bara använder vardagrum & sovrum.
 
Ja så har det sätt ut den senaste tiden i vårt hem - det är det TRÅKIGA som hänt men som kommer bli super när det är klart!
 
 
Sen har det ju så klart hänt positiva saker också!
 
Älskade pappa & syster Madde har vart här och vi hade en helt fantastiskt mysig Lördag tillsammans, käkade gott, snackade och hade hur trevligt som hest!
 
Vi har köpt lite nya möbler till köket - som "nytt" köksbord, var tänkt att vi skulle köpa ett sprillans nytt från IKEA men känner att när jag har 2 vildar som ritar, målar, "hackar" i bordet så får det vänta ett tag så jag hittade ett runt bord på FB köp & sälj som vi köpte med 4 stolar för 200:- som hittat! :)
Bara ha nån snygg duk på bordet eller så får man slipa ner det om man vill måla det vitt, men jag är bara glad att ha ett mindre bord och speciellt ett RUNT bord som inte tar en sån jäkla plats!
Och blir vi flera så är det bara lägga i bordsskivan och vips så har vi plats för många fler! :)
Det som vart helt nytt är en vit skänk med överskåp som jag är totalt KÄR i, bara älskar detta skåpet och kommer bli så fint med alla nya pryndader och allt som vi har köpt för att ha i det! :)
 
Jag är även speciellt glad - kunde inte bli ett bättre slut på 2012 - fick ett telefonsamtal på morgonen i Torsdags (13 Dec) att dom hade en läkartid till mig Fredagen den 14.e ang en remiss till Nyköpings sjukhus!
Så nu är även en remiss skickad till Nyköping och jag håller såklart mina tummar och tår att jag kommer få igeneom detta - skulle bli en sån bra start på mitt nya liv slippa må som man gör och kunna hitta på en MASSA roliga saker med barnen som jag ABSOLUT INTE gör nu när man ser ut som man gör med allt skinn!
Skinnet är dels ivägen och man mår bara dåligt av att se skiten...
Men vi får som sagt se vad som händer och vad man får för svar!
Väntar med spänning!
 
Ja, vad har mer hänt?!
 
Det har vart BVC besök, läkarbesök, vaccination och Linus bara växer och växer vilket är väldigt bra! :)
 
Vi har vart ute en hel del och barnen är helt tokiga i snön - Lovely! ♥
Det var en period nu som det var plussgrader och snön töade bort väldigt fort, vilket var väldigt tråkigt, dock försvann den inte helt och sen kom det mer och vart minusgrader igen!
Avskyr verkligen slask så nu hoppas jag att dessa minusgrader ska hålla i sig så snön får va kvar över jul & nyår iaf!
 
Julen blir inte densamma heller då min älskade mamma är i Thailand och kommer inte hem förns i början av Januari 2013 - jag är inte ett dugg avis på dig! :)
Skulle själv valt att åka med 1 månad om jag inte haft barnen men lämnar inte dom en hel månad, skulle jag aldrig klara och inte va utan hjärtat mitt heller!
Men hon har det nog bra, får fira lite när hon kommer hem istället!
 
Däremot så åker vi upp och firar jul med min älskade bror & familj, även pappa & madde kommer upp en sväng på julafton och äter osv.
Brorsan kommer hit redan på Fredag och hämtar oss och det ska bli så UNDERBART att ägna en massa tid tillsammans med mina älskade barn, man, bror, syskonbarn och hans underbara fru! ♥
Det lär bli ett jäkla röjj med alla barnen och dom lär ju ha superkul tillsammans - så sällan vi träffas och nu äntligen blir det flera dagar!
 
Vi är alltid välkomna upp till dom men det blir ju lixom aldrig av att vi åker då Thomas jobbar så "puckade" tiden när andra jobbar osv.
Men det ska allt bli ändring på det nu! :)
 
Idag är det sista dagen hjärtat jobar för detta år sen början han jobba igen Söndagen den 6.e Januari (har jag för mig), även sista dagen för Liam på förskolan idag då vi valde att ta ledigt imorgon så vi kan ha en riktigt mysdag hela familjen tillsammans innan vi åker bort!
 
Sen börjar Liam igen den 9.e Januari och Linus skolas in den 8.e Januari - spännande att se hur det går att skola in honom - Liam & Linus är ju helt olika men det ska nog gå bra! :)
Tror han kommer att trivas som fisken i vattnet på förskolan!
Vi får ju ha Liam på dagis när vi skolar in Linus men vi får se hur vi ska göra - va inget vi behövde ändra på schemat eftersom det var en så kort tid - men eftersom Thomas ändå är hemma på mornarna och börjar inte jobba förns kl 18 på kvällarna så kan han lika gärna gå sina ordinarie tider så slipper et bli en massa bök osv.
Sen kommer dom gå Måndag, Onsdag & Torsdag 9-14 båda två och själv ska jag antingen börja plugga eller försöka hitta på någonting annat.
Att gå hemma känner jag inte för längre, jag orkar inte det... men det kommer nog bli bra ändå!
 
Hoppas att 2013 kommer bli ett mycket bra år! ♥
 
Sådär, det var lite från mig - jag lever & har det bra och det hoppas jag att ni har också!
 
Ska försöka få mig lite tid någon dag att fixa bloggen lite granna - men känner att tiden till det inte finns och min dator är INTE den bästa just nu, så tomten får gärna komma med en ny till mig! ^.^
 
Snart dags att hämta hem mitt stortroll från förskolan...
 
Tjingeling tills vi hörs igen! :)
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0