Våran Tisdag!


Linn & Noe kom hit till oss idag och vi drog ner på stan och strosade runt lite, käkade lunch, barna busade i lekparken, åt glass och hade det mysigt i det härliga vädret!

Liam vägrade som sagt sova lunch/middag så han vart riktigt övertrött och jag hade hoppats att jag skulle kunna hålla han vaken till kl. 18 - 18.30 men det gick som sagt inte och efter vi kommit hem så somnade han efter 20 minuter...
Gick inte att hålla han vaken...

Så nu ligger han i sin säng och sussar men är snart dags att väcka honom igen så vi kan äta lite middag, sen hoppas jag att han håller sig vaken en liten stund för att sedan gå och lägga sig för natten så han orkar med dagis imorgon!

Skönt att älsk är hemma och ledig imorgon! ♥

Det vart även några bilder tagna med telefonen i lekparken så det kommer upp senare när jag orkar! :)

Snart så...


Alldeles strax kommer underbara Linn & goá Noe till oss och vi ska dra ner på stan och kolla runt lite, samt att vi ska gå till stora lekparken så barnen får leka av sig och busa!
Hoppas dock att det inte ska va så mycket folk där som det var sist, men är ju vardag nu så hoppas kan man ju alltid!

Tror dock Liam börjar bli lite tröttis så han får sova i vagnen medans vi går runt, som tur är har han fått i sig lite lunch tillsammans med pappsen nu...
Så blir ju inte akut att man måste väcka honom när vi ska käka/fika på stan! :)

Kanske blir några bilder idag... det vet man aldrig... men tar endast med mig telefonen! :)

Hoppas ni får en bra dag!

Överläkaren...


Då har jag precis pratat med en överläkare på förlossningen ang. det sista TUL jag var på! :)
Min BM ringde upp och bad dom ringa mig så känns både skönt & tryggt och ha pratat med henne...
Fått reda på lite mer hur det stod till med bebis osv.
Just nu så ska vi avvakta med igångsättning men har jag inte kommit igång i v. 41+0 så ska jag in på en kontroll till och kolla och då blir det igångsättning!
Men vi hoppas på att jag ska komma igång själv även denna gången!

All info om det nu blir av så får jag det den 7.e Juni då jag ska på kontroll hos våran BM igen, hon jag pratade med nu skrev in allt till henne i min journal!

Eftersom bebis vuxit på sig lite sen det näst sista TUL jag var inne på till det sista TUL så känns det ändå väldigt tryggt...

Jag hoppas ändå att jag kommer igång snart själv! :)

Inte lång tid kvar nu...


Idag är det bara 9 dagar kvar tills jag har Bf, och jag längtar bara mer och mer efter att lilla pyret ska komma ut även om det är bra om jag går över tiden så pyret får stanna inne i magen och växa till sig lite mer...
Men samtidigt vill jag ju ha ut h*n så fort som möjligt! ♥

Jag är ju beredd och förvarnad att jag troligen kommer få stanna kvar på sjukan eftersom bebis i magen inte får i sig den näringen som h*n behöver, så någon/några extra dagar kommer det säkert att bli kvar så bebis verkligen får i sig den näringen h*n behöver!
Det är ju bättre det än att åka hem samma dag eller dagen efter, jag gör allt för att bebis ska må bra!

Idag ska jag ju även ringa min BM eftersom överläkaren B från Eskilstuna Sjukhus aldrig hörde av sig igår ang. mitt sista TUL som jag var inne på...
Så nu ska vår BM höra av sig till henne för att se vad som händer osv.

Längtan efter den lilla i magen blir bara större och större för varje dag som går, tänk att snart är vi 4 stycken i familjen! ♥
Men vad som helst kan ju fortfarande hända, ingenting är ju säkert men så ska man ju inte tänka fast ändå finns ju tankarna där...

Åhhh.. lilla bebis kom ut nu, vi alla längtar efter dig! ♥

Godmorgon Onsdag!


Bara jag vaken som vanligt och har vart det sen en liten stund tillbaka!
Har hunnit med och tagit mig ett härligt varmt bad nu på morgonen, och nu väntar jag bara på att mina fina ska vakna också! :)

Vaknade inatt vid 3 tiden om att Liam var ledsen och då hade stackarn ramlat ur sin säng...
Han ligger ju inte stilla för fem öre när han sover utan han ska böka runt och ha sig en jäkla massa, men aldrig så han har ramlat ur sin säng! :(
Stackars plutten... men han kom och la sig mellan oss och där somnade han om gott! ♥
Fattar inte varför han ska snurra runt och böka så mycket när han sover, men ändå skönt att han somnar & vaknar i sin egna säng och sover hur bra som helst i den... förutom inatt då han tydligen skulle ramla ner från den!

Idag har jag ingen aning vad jag & fisen ska hitta på, men skönt att älsk bara jobbar idag sen är han hemma & ledig imorgon (Onsdag) för att sedan jobba på Torsdag igen (puckat men sant) men sen är han ledig Fredag, Lördag & Söndag så ska bli riktigt härligt att ha honom hemma och hela famljen är samlad!
Bara hoppas att vädret blir kanon, vilket de sägs att det ska bli men går ju aldrig lita på dessa vädernissar!

Kanske så kommer underbara Linn & goa Noe hit idag, det återstår att se hur det blir med den saken! :)

Imorgon ska även Liam gå på dagis sen tog jag ledig för honom på Fredag eftersom det är klämfredag + att älsk är hemma så då kan lika gärna Liam få va hemma från dagis också! :)


Hoppas även vädret blir kanon idag!!!

Känns riktigt bra!


Idag väntade jag som sagt samtal från överläkaren på Eskilstuna Sjukhus som aldrig hörde av sig... så blir att ringa till BM imorgon bitti så hon ringer upp till sjukan och pratar med B!
Hon kanske ber henne ringa mig också, det vet man ju aldrig!

Men det var inte de som kändes bra utan imorse skickade jag iväg ett mail till min Dietist ang. hur jag mår, känner, oroligheter och en massa annat och nu efter kl. 16 så ringde hon upp mig och pratade massa så känns riktigt, riktigt bra att ha pratat ut med henne!
Man blir så peppad och man mår alltid så bra efter att man pratat med henne!
Hade ju inte förväntat mig att hon skulle ringa upp utan trodde hon skulle maila tillbaks! :)

Och enligt G så ska dietisten på Eskilstuna Sjukhus skriva ut recept på näringdrycker till mig eftersom bebisen i magen inte får i sig den näringen som den behöver så hon tyckte det var så sjukt att dom hade sådana regler där!
Men skit sak samma snart är allt över och hon tyckte jag kunde dricka Modifast eller Nutrilette eftersom det innehåller väldigt mycket som bebis behöver eftersom jag är opererad, likaså om jag nu ammar så ska jag också dricka det istället för att slänga ut dyra pengar på näringsdrycker!

G kan ju inte skriva ut recept till mig då jag inte tillhör Sthlm´s län längre... men ändå är det till henne jag får åka på kontroller...
Tråkigt nog att 2012 är det sista gången jag kommer träffa henne, men däremot kommer vi nog hålla kontakten!

G vart iaf. jätteglad att vi skulle ha en bebis till och pratade på som bara den! :)
Lovade att jag skulle skicka både bild och hur allt gått, vikt längt.. ja hela faderallan till henne när vi kommit hem! :)

Ja de va väl de som fått mig på bra humör idag...

Sen har vi vart ute hela dagen och busat, cyklat ner till fåren och matat dom, fikat, busat, myst och haft det allmänt trevligt!
Nu har jag & Liam precis badat och nu ska han nattas sen ska även jag ta och gå och lägga mig!!!

Trött så trött, så trött...


Jag är totalt slut idag, vet inte vad det är men skulle bra gärna vilja lägga mig i sängen och dra täcket över huvudet och bara SOVA!
Men det är väl så det ska vara, slutet på graviditeten med endast 10 dagar kvar tills jag har Bf...
Egentligen hade jag Bf redan den 5.e Juni enligt testen och de man tog men var flyttad 5 dagar när vi var in på det 1.a UL! :)
Man kan ju alltid hoppas att lilla bebis vill komma ut innan, men har en känsla att jag kommer gå över tiden även denna gången!


Jahopp... ingen överläkare som ringt idag så blir att ringa till min BM imorgon bitti som vi kom överens om så ska hon ta tag i henne så får vi väl se vad som händer!
Fick ju en ny tid till vår BM den 7.e Juni sen om vi hinner dit innan bebis kommit det återstår som sagt att se!

Men nu vill jag bara och önskar att allt kunde va över... börjar bli väldigt jobbigt... eller inte jobbigt på de sättet, det är ju inte så värst tungt och jag orkar ju göra en massa saker osv.
Fast jag känner att jag vill börja mitt nya liv nu och det ska bli så skönt när bebis är ute och få vara en hel familj på 4 stycken som älskar varandra över allt annat!
Sen när det gått ett tag så ska även jag börjat träna styrketräning & motion igen, ska bli så grymt skönt att komma igång igen och få vara sig själv! :)
Jag hade ju hoppats att kunna träna även när jag vart gravid men så vart ju inte fallet så får ta igen det nu! :)

Får bli lite småträning nu i sommar men kommer ägna den mesta tiden åt min älskade T och våra barn!
Hitta på massa roligheter, shoppa, umgås med nära & kära och bara ha det allmänt bra tillsammans!

Så träningen kommer komma i 2.a hand men kommer bli mycket träning när sommaren börjar närma sitt slut och lillen blivit lite större! :)


Håller just nu på och förbereder dagens middag, har kycklingen i ugnen och väntar på att den ska bli klar så jag kan sätta på ris och göra iordning currysås och även fixa iordning färsk ananas som jag tänkte ha till! :)
Färsk kyckling tar ju sån tid att göra iordning, men den som väntar på nå gott väntar aldrig förlänge... är väl 30-40 min kvar som den ska va inne! :)

Ananas som är såååå gott, och tydligen får jag inte ha den ifred då Liam också älskade ananas! :)

Ska ta och gå in och mysa med min lilla vilde som sitter och tittar på Tjorven & Mysak, innan det är dax att göra det sista med middagen! :)

Hoppas ni har haft en riktigt bra dag!

1 månad...


Om EXAKT 1 månad blir våran lilla vilde hela 2 år! ♥
Vart tar tiden vägen???

Tyckte nyss det var som han kom till oss, och inom 3-3½ vecka så blir han en stolt storebror! ♥
Våran älskade solstråle, du är vårt allt! ♥



Liam dagen han föddes...
Så liten men så älskad! ♥

2009-06-30
Kl. 10.53
2890 g & 50 cm





Våran solstråle i år ute på en härlig vårpromenad! ♥
(2011-05-05)


  

Ny vecka!


Måndag - Ny vecka, med nya möjligheter! ♥



Skönt att det äntligen är en ny vecka och dessutom är denna veckan kort känns det som då älsk enbart jobbar Måndag, Tisdag och är ledig på Onsdag sen jobbar han Torsdag och är ledig Fredag, Lördag & Söndag! :)
Känns riktigt, riktigt bra!!!

Jag ska alldeles strax ta och väcka Liam för att göra iordning honom så han kommer iväg till dagis! :)
Igår när han skulle nattas sa ja till honom att han skulle till dagis imorgon, han sken upp som en sol och utbrast glatt: JAAAAAAAAAAAA...

Min lilla fis, han trivs så bra på dagis och blir jämt glad så fort han kommer dit och får leka med sina kompisar! :)
Så härligt att se sitt barn bli så glad! HaHa

Lite annat prat nu då... jag börjar faktiskt lessna på att va gravid nu om jag ska va ärlig!
Vill bara att detta ska va över, det är ju inte lång tid kvar nu endast 10 dagar till Bf men jag kan ju som sagt gå över tiden eller så kanske pyret vill komma ut tidigare...
Det vet man ju som sagt inte, men i vilket fall som helst så kommer h*n ut till oss i Juni månad! :)
Men man är lite orolig då man inte känner så värst mycket rörelser nu på slutet, men hör dock hjärtljud så det ska nog inte vara någon fara där inne! :)
Längtar så sjukt mycket tills lilla pyret kommer ut till oss! ♥

Väntar även samtal från överläkaren på Eskilstuna Sjukhus ang, mitt sista TUL jag var på eftersom hon var tvungen att vara på förlossningen just den dagen så vart ju inte som vi planerade...
Så man får hoppas att hon ringer idag!
Men skulle hon nu inte ringa under dagen så skulle jag ringa min BM direkt imorgon bitti för då skulle hon ta tag i detta och höra av sig till överläkaren!
Så det känns riktigt bra...
Men skulle va skönt att själv få prata med överläkaren B om hur det var med bebisen, alla måtten, sen det här med igångsättning m.m!!!


Det ska bli så otroligt skönt att börja komma igång med träningen som jag har vart tvungen att lägga åt sidan nu då jag vart gravid, dels för jag åkte på blödningar sen att jag åkte på foglossning så kändes inte så bra att träna då!

Nähä, om man ska ta och gå in och väcka vilden och ge honom lite frulle så man kan klä på honom, borsta gaddarna och göra han redo för dagis!

Hoppas ni får en kanon Måndag! ♥

Lite lek i PS!


Setat och lekt lite med en bild i PS...
Alltid kul att hålla på och leka runt med bilder! :)

Inte för att det vart världens bästa men ändå...
Tycker de är så fint med svartvita bilder och sen någon enstaka färgklick, som denna bilden jag gjorde då jag satte färg på Liam´s tröja! :)
Men det blir ju inte exakt den färgen som är på bilden då den inte är svartvit!
Fast det går nog att fixa till det också på något sätt!

Vilden äter frulle...


Denna stilen kan man ju också ha när man sitter och äter frukost! :)
Vårat älskade hjärta! ♥

Magbild V.39 (38+2)

Grattis...


alla mammor på mors dag! ♥

Hoppas ni får en riktigt bra & mysig dag!

Vaniljbullar


Första gången jag just bakar vaniljbullar - har alltid annars bakat kanelbullar! :)
Men tycker dessa vaniljbullar vart riktigt goda och vart så fluffiga och en riktigt god smak på dom! :)
Så nu gör jag hellre vaniljbullar istället för kanelbullar! :)

Ca. 40 st - Jag gjorde dubbel sats och vart närmare 100 st bullar av det! :)

Deg:

50 g jäst för söta degar
150 g margarin
5 dl mjölk
1½ dl socker
0,5 tsk salt
1 msk kardemumma
1,4 l vetemjöl (ca 14 dl) - spara lite till utbakningen

Fyllning:

150 g rumstempurerat smör/margarin
1 dl socker
2-2½ msk vaniljsocker

Garnering:

Ett uppvispat ägg
Pärlsocker


Gör så här:


Smält maraginet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm tills det är fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och lös upp med degspadet.

Tillsätt socker, salt och kardemumma. Häll i mjölet, spara ca 1 dl till utbakningen. Arbeta degen i bunken tills den känns smidig, låt jäsa i 30 min övertäckt med bakduk.

Knåda degen smidig på mjölat bord. Dela den i 2 delar och kavla ut varje del till en avlång kaka. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred ut på kakan. Rulla ihop degen till en rulle.

Skär rullen till ca 12 bitar och lägg dem i pappersformar. Låt jäsa ytterliggare 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.

Pensla bullarna och stö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 5-8 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.




Baka bullar...


Är så himla sugen på att baka vaniljbullar så nu ska jag skicka iväg älsk och köpa hem det lilla som fattas! :)

Ska bli riktigt gott med nybakta bullar efter middagen idag!

Recept + bild kommer upp senare...

Ananas!


Ungefär samma tidpunkt när jag väntade Liam så vart jag så sjukt sugen på färsk ananas...
Denna gången är det exakt samma sak, finns inge godare än färsk ananas som man delar och gör iordning själv just nu!
Kan äta hur mycket som helst! ♥

Det sägs ju också att färsk ananas kan sätta igång förlossningen men det tror jag bara är rena myten, då måste man nog äta hur mycket som helst! :)

Nu ska jag fortsätta att smaska i mig min ananas till frukost! :)


V.39 (38+0)


Då börjar det närma sig med stormsteg tills vi har vår 2.a lilla solstråle hos oss! ♥
Endast 13 dagar kvar till Bf!


Kroppen:

Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet:

Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

Våran rabatt!


Rensade som sagt i våran rabatt för några dagar sedan, tog bort gamla lökar och massa ogräs runtom m.m!
Och idag fick jag ett ryck att plantera lite nya blommor, hoppas dock att dom ska ta sig ganska så snart då dom kommer från andra rabatter...
Men det ska dom nog göra! :)

Förra året när jag fick fänrikshjärta att plantera av grannen så tog den sig så hoppas nu att både Fänrikshjärtat, Löjtnanshjärtat, Lupinen, Luktärtan och en till blomma som jag satte ner idag som jag inte minns namnet på ska ta sig!
Men det kan ju som sagt ta ett tag då rötterna ska sätta sig osv. :)

Är riktigt nöjd, men tycker inte rabatten vart bra på bild men det duger iaf. :)
Huvudsaken vi är nöjda så...

Ska ner en till blomma som sprider sig ganska mycket, men har ej träffat grannen jag ska få sån av idag! :)
Se om den kommer ner imorgon...
Den kommer sitta där det är ganska så tomt i rabatten, ovanför texten som jag har skrivit! :)
Kommer bli kanon när den har satt sina rötter och börjar sprida sig och blir fin!

Men lägger in 2 bilder på rabatten hur den ser ut just nu! :)

Där man ser att det är vattnat, är där dom nya blommorna har kommit ner! :)

 

På denna bilden ser man även min lilja som jag satte ner förra året som jag trodde jag hade tagit bort helt och hållet!
Men den kom tydligen i år iaf.! :)
Så den får sitta kvar och hoppas jag slipper dessa äckliga liljebaggarna som kommer och äter upp den!!!
Liljor är ju så fina! ♥

Underbara Torsdag!


Idag mår jag mycket bättre än vad jag gjorde igår men fortfarande massa tankar, oro osv. som finns inom mig!
Älsk skulle egentligen jobba sista dagen för denna veckan idag men då vi sovit väldigt lite inatt och jag mått dåligt, haft sammandragningar, förvärkar och allt sånt där så tog han ut en akut semesterdag!
Känns väldigt tryggt att ha honom hemma samtidigt som jag ändå tyckte han skulle gå och jobba!
Men han är bara för underbar! ♥
Så nu har vi både idag, Fredag & Lördag tillsammans hela familjen, hur underbart är inte det! :)

Sen jobbar han bara Söndag, Måndag Tisdag och är ledig Onsdag, jobbar Torsdag och sen ledig Fredag, Lördag & Söndag! :)
Mycket lediga dagar nu så man kan ju hoppas att bebis vill komma ut under någon av dagarna som han är hemma om nu lillen i magen vill titta ut tidigare än beräknade datumet som är den 9.e Juni! :)

Idag har vi bara myst och haft det bra, vart iväg och kollat lite kläder på den stora rea´n dom har här men hitta inte så mycket så vart bara 2 par träningsbyxor till mig och 1 t-shirt till Liam!
Känns samtidigt så onödigt att köpa massa kläder till mig just nu, kommer ju bara va förstora för mig sen ändå så känns som sagt väldigt onödigt! :)
Bättre och vänta tills jag är nöjd och jag nått mitt mål!
Sen vart det även lite handling av dagens mat som fick bli Tacos, handlade även jordgubbar som vi ska smaska på senare med glass! ;)

Älsk cyklade och hämtade hem vilden från dagis och då passade jag på att fixa och dona med våran rabatt på framsidan, satte ner lite nya blommor och gjorde fint! :)

Nu ska jag ta och gå ut och mysa med mina 2 fina!

En vän...


Saknar henne nå enormt mycket, tänker mycket på henne!
Denna vännen är en person som jag aldrig någonsin vill förlora!
Även om vi inte pratar varje dag, sms.ar varje dag, ses varje helg så vet jag att hon finns där!

Jag saknar henne så sjukt mycket, vi har kul tillsammans, barnen älskar att leka med varandra...
Jag önskar bara vi bodde närmre varandra som vi gjorde när vi var yngre!
Då umgicks vi i stort sätt varje dag/helg, hitta på en massa saker och hade hur kul som helst... men nu har livet förändrats och vi har familj båda 2! ♥

Tror inte att det går en dag utan att jag tänker på henne, det måste ju betyda någonting...

Visst det var ett tag som vi inte umgicks på flera år, men när både hon & jag fick barn så kom kontakten upp igen och vi började träffas... till en början träffades vi i stort sätt varje helg och även på veckorna men nu var det ett tag sedan som vi både hördes av eller sågs.
Vet inte varför, bara jag inte förlorar dig igen!
Skulle aldrig klara av det!

Denna vän är världens bästa gudmor till våran underbara prins Liam och jag älskar henne över allt annat! ♥
Min högsta önskan är att hon även vill vara gudmor till lilla L i magen också! ♥
Jag hoppas verkligen vi kommer att ses snart igen, även om vi blir en till i familjen vilken dag som helst! ♥

VILL VERKLIGEN INTE FÖRLORA DIG IGEN, DET RÄCKER MED ATT JAG HAR FÖRLORAT DIG EN GÅNG TIDIGARE! ♥


(Bild lånad från Linn´s facebook)




En vän, är där för dig vad som än händer
En vän, står vid din sida när det verkligen gäller
En vän, säger till dig på en gång som det e,
även om hon vet att du lackar och blir sne


En vän, är där för dig vad som än händer
En vän, står vid din sida när det verkligen gäller
En vän, hjälper dig utan att kräva nåt åter
Och kan göra fel, men som du ändå förlåter


Man stöter på många olika människor i sina dar
Låter dom flesta passera, få vill man ha kvar,
Och man lär sig att inte ta något för givet,
för man möter få sanna människor i det här livet,

Lite mer om idag...


Var ju som sagt på ytterligare ett TUL idag och det såg som sagt kanonbra ut, bebis hade växt till sig lite granna och gått från -21,8% till -18,7% och det känns både tryggt & bra samtidigt som h*n är väldigt liten!
Den beräknade vikten låg på 2551g och det är ju som sagt inte så värst lång tid kvar tills lillen är beräknad att komma (Bf 9/6-2011), endast 15 dagar kvar och nu kan den ju komma precis vilken dag som helst! :)

När jag väntade Liam så låg dom ungefär på samma uppskattade vikt och det var 2 veckor innan han föddes som jag var på det sista UL med honom i magen.
Men han växte till sig lite och vägde 2890 g när han kom ut! :)

Överläkaren som skulle prata och fixa en massa + gå igenom bebis var tyvärr inte där idag (tråkigt nog) så det vart en annan tjej som kollade med det vanliga UL men det gjorde inte så mycket ändå!
Hon skulle iaf be överläkaren ringa mig så fort som möjligt ang. igångsättning, dagens UL m.m!
Men som det ser ut idag så blir det inte akut med igångsättning eftersom bebis blivit lite större, och det var ju prat sist att jag skulle sättas igång om bebis hade gått mer i - eller låg kvar på samma -.

Allt såg iaf. kanon ut på UL, fostervatten, navelsträng, hjärta... ja precis allt! :)
Däremot vill h*n inte visa vad det är för kön utan h*n vill hålla det hemligt tills h*n vill komma ut i världen! ♥
Idag knep h*n med rumpan och hon som gjorde UL försökte göra allt så den skulle flytta på sig eller sära på benen men icke sa nicke...
Blir en stor överrasking när dagen väl kommer och vi längtar nå fruktansvärt efter just den dagen! ♥

Ibland vill man bara ge upp!


En sådan dag har jag idag, skulle bara vilja gräva min egna grav och lägga mig där i för att komma bort från verkligenheten en dag och för att sedan komma tillbaka och va en helt ny människa!!!
Mår verkligen APA just nu, visst hormoner som spökar men inte enbart det!
Det finns alldeles för mycket IDIOTER i detta avlånga land och dom som kallat sig vänner men beter sig som svin kan bara fara och flyga!
Värsta jag vet är falskhet så nä tack... försvinn ur mitt liv!!!

Önskar att allt bara kunde va över, tårarna sprutar, mycket tankar, funderingar, oro, sorg samtidigt som det gömmer sig både mycket lycka & glädje inom mig!!!

Mer behöver jag inte skriva!!!

MVC + TUL V.38 (37+5)


Då har vi precis kommit hem och allt har gått åt rätt håll så jag är hur nöjd som helst! :)
MVC besöket var kanon

Blodtrycket låg på: 110/60
Bebis hjärtljud: 145 slag/min
Sf måttet: 36

Magen har även sjunkigt ner en hel del! :)
Nära nu! ♥



Efter MVC vart det att åka direkt in till Eskilstuna Sjukhus för att göra ett TUL!
Var ju meningen vi skulle göra 3D och sånt idag men B (Överläkaren) var inte där så var en annan tjej som tog hand om oss idag!
Men det gick bra ändå och bebis hade växt på sig lite granna!
Sist jag var inne låg jag på -21,8% och idag visade det -18,7% så det är ju positivt och är inte akut med igånsättning! :)
Bebisens vikt idag är beräknat till 2551 g så den hinner nog växa på sig lite till! ;)
Har för mig att Liam låg på samma vikt just 2 veckor innan han föddes...

Aja, det återstår som sagt att se!

Hon som gjorde TUL på mig idag skulle be B (överläkaren) att ringa mig så fort som möjligt så skulle vi prata via telefon och kanske boka in ett möte till om vi nu hinner!

Måste även ringa BM imorgon eftersom vi aldrig bokade in en ny tid hos henne pga. av att jag skulle in på TUL idag!


Det är väl det jag har att skriva om dagens händelser!

Nu ska vi alldeles strax åka iväg och storhandla!

Godmorgon härliga Onsdag!


Vilket underbart väder man vaknar till, strålande sol och redan +11 grader ute! ♥
Hoppas verkligen att vädret kommer hålla i sig såhär hela dagen! :)


Idag är det dags att åka till MVC kl. 9 och lyssna på bebis + prata en massa sen ska vi vidare in till Eskilstuna Sjukhus på TUL (tillväxtultraljud) kl. 11.30!
Ska bli skoj att kolla bebis i 3D, sen skulle jag tydligen in i någon annan maskin... vet inte vad hon sa riktigt när vi var inne sist på TUL... men det återstår ju som sagt att se idag!

Jag är lite nervös samtidigt som det ska bli riktigt spännande att se bebis idag!
Kommer även få reda på om dom kommer sätta igång mig eller inte!

Samtidigt som jag hoppas på att dom sätter igång mig så hoppas jag samtidigt innerst inne att jag ska komma igång själv!
Men för bebis bästa och hälsa så är igångsättning det bästa alternativet så det kommer det nog pratas om idag!
Bebis får ju inte i sig den näringen som den behöver nu när h*n ligger i magen och då känner jag att jag hellre vill ha ut h*n så den kan få den näringen som den behöver på utsidan!

Varför jag skriver h*n är för jag inte litar 100% på UL som jag har vart på hittills fast dom varje gång sagt ett visst kön fast inte vart helt säkre eftersom h*n inte riktigt velat visa! ;)
Fast idag kanske vi får veta det till 100% då det är 3D ultraljud, då ser man mycket bättre och tydligare! ♥

Vad tror ni att det är för kön??? ;)

Åhh, vad jag längtar efter bebis! ♥
Det gör vi allihopa! ;)

Visst det kommer ju bli annorlunda att komma hem och ha 2 barn att ta hand om, men vad är livet utan barn?!?!
Dom kommer va mitt allt! ♥

Mammalivet är så otroligt härligt, få se sina barn växa upp och utvecklas!


Ska ta och göra mig iordning så vi kan ta och äta lite frulle så vi slipper stressa när det är dags att åka iväg!

Kommer upp ett inlägg när vi kommer hem hur dagen har vart!

Skönt...skönt!

Har hunnit med nästan allt som jag tänkte försöka hinna med idag innan vilden kom hem från dagis! :)
Känns faktiskt riktigt skönt, vi hann även vila i 1 timme så nu känner man sig riktigt pigg!
Det är så skönt när både jag & älsk städar tillsammans även om jag gör det "grovaste" jobben men allt går så mycket snabbare så man hinner ju med så mycket mer än om jag skulle göra det själv!

När älsk gick och hämtade hem Liam så passade jag på att göra det sista med att skura golvena & diska upp den lilla disken som var! :)

Listan som jag skulle försöka hinna med idag:

Kasta in en maskin med tvätt → Klart
Dammsuga & svabba alla golven → Klart
Plocka och dona → Nästan Helt Klart
Göra iordning Liam´s rum med alla hans leksaker → Klart
Fixa iordning köket → Klart
Laga iordning lite lunch → Klart
Vika och lägga/hänga in den torra rena tvätten + hänga upp den nytvättade! → Klart


Det är lite småplock kvar att göra med lite papper och så men det gör jag titt som tätt nu när jag är ensam hemma med Liam! :)
Däremot har jag lite värk och sammandragningar titt som tätt så ska lugna ner mig lite granna, som tur är det tyngsta gjort! ;)

Jag ska även ta och göra iordning en äppelpaj (smulpaj) som vi kan smaska på sen och även bjuda grannarna! ;)
Dom ska ju åka med oss till MVC & Eskilstuna Sjukhus imorgon bitti!
Annars skulle vi aldrig hinna med det...

Längtar som en tok...


...till imorgon då vi ska till MVC och lyssna på bebis sen vidare in till Eskilstuna Sjukhus där jag ska in på mitt troligen sista TUL och titta/lyssna och gå igenom bebis helt och hållet!
Imorgon skulle jag in i någon annan maskin och även göra 3D ultraljud, ska bli riktigt spännande och kul!
Är ju så grym skillnad och göra vanligt UL och göra 3D, blir så grymt mycket finare bilder så man får väl hoppas att man får till någon bra bild!
Men det är svårt då bebis är "stor", så man får ju inte med hela bebis på en bild...
Var ju inne på 3D 2 veckor innan Liam föddes också så man ser ju typ bara huvudet, men är grymt häftigt med 3D UL!


Så nu läääängtar jag till imorgon och hoppas verkligen att det är det sista TUL jag behöver åka in på innan lilla pyret vill komma ut!
Vi får ju även reda på hur h*n ligger i kurvan och om det blir aktuellt med igångsättning eller om jag slipper det!
Hoppas dock att jag ska bli igångsatt, allt för bebis hälsa så den får komma ut och få i sig den näringen som den behöver eftersom den inte får det i magen!

Fast det återstår som sagt att se imorgon! ♥

En 3D bild på Liam 2 veckor innan han föddes!
(Eskilstuna Sjukhus 2009-06-16)



Nu ska jag ta och fortsätta med städningen här hemma...

Städa, städa, städa...


Skönt att ha det gjort! :)
Och speciellt nu när vilden är på dagis, man hinner med så mycket mer då han inte är hemma! :)

Har rengjort och skurat hela badrummet än så länge (handfat, toa, badkar, tvättmaskin och kaklet), är lite kvar som att putsa spegeln och rengöra badrumsskåpet men sen är det klart där inne sen så är det bara resten av lägenheten kvar att fixa iordning!
Ska även:

Kasta in en maskin med tvätt
Dammsuga & svabba alla golven
Plocka och dona
Göra iordning Liam´s rum med alla hans leksaker
Fixa iordning köket
Laga iordning lite lunch
Vika och lägga/hänga in den torra rena tvätten + hänga upp den nytvättade!

Det är väl det som jag ska försöka hinna med idag innan vilden kommer hem och innan älsk drar iväg till jobbet! ;)

Men sen får man se hur mycket man hinner och orkar göra eftersom jag har har lite sammandragningar då och då...
Fast det sägs ju att det är bra att städa om man vill ha igång det! HaHa

Så det är bara gilla läget och fortsätta här hemma...
Ska bli skönt när det är gjort så man kanske hinner vila lite granna innan vilden ska hämtas hem!

Jobbigt...


Jag som ville lägga mig i sängen och vila/sova... men så kommer denna värken i svanken/ryggen smygandes...
Hoppas dock att den inte blir värre!
Kände när jag nattade Liam hur illamåendet kom sen att lilla pyret började röra på rumpan stup i ett och nu har även värken i svanken/ryggen som sagt smygit sig på!

Det är så JOBBIGT att vara hemma själv så sent på kvällarna nu med att det är jag som MÅSTE natta Liam varje kväll (förutom Fredag & Lördag) och sen när man får dessa värkar så är det inte alls kul!
Skulle hellre se att nu när vi är i slutet av graviditeten att Thomas skulle jobba dagtid iställer, men det är ju inte så mycket man kan göra åt den saken! :)
Är det någonting som händer eller om jag mår riktigt piss så väljer han ju familjen före jobbet och åker hem på en gång!
Sen har jag även Anki & Stefan som ställer upp nå fruktansvärt så skulle de va nå akut så kommer dom bara in!

Det är ju som sagt inte lång tid kvar nu och då kommer jag ju ha min stora älskling hemma 2 veckor efter förlossningen sen jobbar han någon vecka och sen är han hemma ganska snart igen på 3 veckors semester! ♥
Kan inte bli en bättre sommar, vi har så mycket som vi har planerat att göra och det bästa är nog att vi ska åka in till Eskilstuna Zoo och bara mysa... vilket jag vet att Liam kommer att ÄLSKA! ;)
Mamma/mormor ville även följa med så det kommer bli hur mysigt som helst! ♥

Nä, jag ska nog ta och sätta mig i soffan och mumsa i mig lite äppelpaj med vaniljvisp och glo på dumburken!
Och HOPPAS att de värsta värkarna håller sig borta så kanske jag kan somna i soffan! ;)
Hoppas kan man ju alltid!

Godnatt! ♥

Kväller!


Liam & jag har spenderat våran dag ute ända sen vi klev upp efter att ha legat och vilat lite lunch en stund!
Vart riktigt härligt väder idag förutom att det har blåst nå fruktansvärt!

Vi gick ut i skogen då även Anki & Stefan + hunden Ozzy följde med oss, plockade lite liljekonvaljer och hade det skoj!
Efter att vi kommit hem från skogen så stannade vi ute på framsidan där Liam fick fortsätta busa av sig...
Har vart så skönt då jag inte haft några starka värkar utan har kunnat gått och busat lite med min fina prins! ♥

Här om dagen fick jag ett ryck och göra iordning våran rabatt genom att rensa bort en massa blommor, ogräs och lite annat så nu ser den ganska så tom ut och jag vet ej om vi ska sätta någonting där i år!
Men jag har iaf. ställt ner våran tomatplanta där nere så ska bli kul och se om det blir någonting av de små skotten som har vuxit till sig och blivit stora nu som jag fick av min käre mor för ett tag sedan! :)

Annars har vi inte gjort så mycket, när vi kom in vart det lite mys sen sätta igång med middagen som vi precis ätit!
Vart Lasagne idag men som vanligt så äter inte Liam nå speciellt, han har sina perioder! ;)
Man får väl hoppas de vänder någon gång, dom dör eller svälter ju inte ihjäl precis!

Nu blir det nog bara lite mys innan vi ska ta oss ett kvällbad innan välling & nattningen!
Ska bli så skönt att det är Thomas som börjar lämna Liam på dagis imorgon då jag gärna inte vill cykla/gå själv och få värkar...
Man vet ju som sagt inte... dom kommer ju bara! :)
Fast jag kommer säkert gå med och lämna honom sålänge jag inte går själv! ;)

Slänger in några bilder från idag här i inlägget också!
Har ej tagit nå värst med bilder de senaste dagarna...


Liljekonvaljerna vi plockade idag!

 

Mamma & Pappa´s underbara goooding! ♥

 

Våran lilla rabatt på framsidan! ;)
Mycket finare nu när allt ogräs, gamla krokusar m.m är borta! :)
Men funderar på vad man ska sätta, skulle vilja ha 3 st buskar och lite smått & gott i rabatten...
Får se vad det blir av det sen! :)

Måndag...


Härligt att det är Måndag och en ny vecka igen! :)
Dock så åkte älsk och jobbade tidigare idag igen, 13-24... men så är det när det är kaos på jobbet!
Han får väl passa på och jobba så mycket som möjligt nu då han inte kommer vilja jobba så mycket när det lilla pyret har kommit! ;)

Jag har gett extranyckeln till Anki idag om det skulle vara någonting och jag bara ringer till henne så kan hon komma in eller om det är någonting annat som händer.
Känns väldigt skönt!

Har även fått vila ett tag idag, både Liam och jag har nästan precis gått upp och det är så skönt att jag har fått slippa ha värkar endast haft små känningar men inte alls någonting som är farligt eller har gjort ont!
Så jag funderar på om Liam & jag ska klä på oss lite kläder och gå ut och gå i skogen!
Titta om vi hittar fler fina liljekonvaljer, va ju ute i skogen igår jag, Liam & älsk och plockade en del men såg så tomt ut då alla går och plockar här! ;)

Sen ska man försöka hitta på någon middag idag också, men tror det blir att fixa iordning lite lasagne!

Hmm, jag som trodde & sa till Lina igår... att det var Tisdag idag.. haha!!!
Trodde stenhårt på att Liam skulle till dagis idag men eftersom det bara är Måndag idag så ska han ju inte till dagis! ;)
Men imorgon är det dags för dagis iaf. :)
Fattar inte varför jag fick för mig att det var Tisdag idag när det var Söndag igår?!?!? ;)

Lina & jag pratade om Liam & jag skulle komma ut till dom på Tisdag, men nu när jag haft värkar och allt så känns det tryggare och skönare för mig att vara på hemmaplanen!

Har inte så mycket att skriva om just nu! Tjiiing!

Förvärkar till 1000!!!


Igårkväll strax efter 21 började jag få riktiga förvärkar, det spred sig i hela magen och man kände hur magen drog ihop sig och det ilade upp i hela ryggen!
Jag kunde inte röra mig och det gjorde så sjukt ont... visste inte vart jag skulle ta vägen!
Jag kan erkänna att jag började böla av smärta, det gjorde såååå ont... aldrig någonsing haft såhär sjukt ont!!!


Eftersom jag ALDRIG hade några förvärkar när jag väntade Liam så vet jag ju inte hur det känns riktigt eftersom värkarna med honom fick jag först när jag låg med CTG kurvan inne på förlossningen samma morgon som han föddes... Men jag känner igen dessa värkar nu dom är ungefär likadana som jag fick när jag låg på förlossningen med Liam!
Med Liam kom vi in på förlossningen strax efter halv 9 på morgonen.
Skulle egentligen in på ett sista TUL den dagen (8.30) med honom och skulle jag inte ha kommit igång själv så skulle dom ha satt igång mig!
Men vattnet gick på morgonen strax efter 05 och vi ringde till förlossningen som sa att vi kommer få åka hem igen enligt henne!
Fast när vi väl kom in var jag öppen 5 cm och jag hade fortfarande inte fått några värkar, men när dom satte på CTG kurvan så börade jag få lite småvärkar men var inte alls så dom gjorde ont!
Väl inne på själva förlossningsrummet så kom dom riktiga värkarna och då var kl. strax efter halv 10 (fick även ligga med CTG kurva där inne, men dröjde inte länge innan dom tog bort den) dom gick in och ut från rummet hela tiden, jag och älsk pratade lite granna och sen kom dom in igen och frågade om jag ville ha nå smärtstillande och jag svarade att jag ville köra med lustgas så hon skulle visa hur det gick till!
Lustgasen funkade perfekt och jag var hur nöjd som helst!


Jag minns så väl att våran BM sa:
Åhh nej inte nu... att det var dax för mig att börja krysta och köra på! :)
Hon bad den andra tjejen kolla till mig medans hon sprang iväg och gjorde någonting men var snart tillbaka igen!
Dom hade tydligen fullt upp! HaHa


Väl inne på rummet så kollade dom mig igen och jag var då öppen 10 cm så det var bara att flytta över till andra sängen och börja förbereda allt!
Då var klockan efter 10... Efter första krystningsvärken så tog det 7 minuter tills våran lilla solstråle låg uppe på mitt bröst! ♥
När Thomas fick Liam i sin famn så kunde jag inte låta bli utan fällde en tår och log mot honom! ♥
Världens finaste pappa & son! ♥

Dock under den värsta krystningsvärken så råkade jag slita ur lustgasen så en riktig värk fick jag köra utan medans älsk försökte sätta tillbaka slangen igen! :)

Kl. 10.53 den 30/6 - 2009 kom han ut till oss så underbar, hela 2890 g & 50 cm! ♥
Det var den lyckligaste dagen i mitt liv! ♥


Det värsta var att det släppte aldrig, jag kunde inte ta mig upp ur sängen eller göra någonting!
Som tur var hade jag både mobilen & hemtelefonen med mig in i sängen så jag ringde till älsk som kom hem på en gång!
De roliga var att gaslarmet hade gått på hans jobb så dom fick ju inte gå in, men hans chef sa att det var "akut" så gå in och åk hem med dig! :)


Jag ringde även in till grannen (som kommer ta hand om Liam) och berätta hur det låg till + att jag lånade hennes värmekudde & värmedyna! ;)
Men hon kunde ju inte komma in med dom då dörren var låst och jag kunde inte gå ner och öppna den ens en gång, men hon tog Thomas när hon såg att han kom hem och lämnade sakerna! :)
Tror nog jag ska ge henne våran extranyckel, alltid bra för henne att ha den nu! :)


När älsk kom hem hade jag precis tagit mig upp ur sängen själv och gått in på toan... hade känslan att jag bara ville spy hela tiden, jag skakade i hela kroppen och ville göra nr. 2 men jag kunde inte ens sitta ner!
Jag ringde in till förlossningen och pratade med dom, vilket var väldigt skönt!
Skulle testa ta mig ett varmt bad/dusch och ta mig en alvedon och skulle inte värkarna släppa så skulle vi komma in på en gång!
Men efter ett bra tag så släppte värkarna lite granna, var bara lite värk kvar i ryggen/svanken så vi la oss i sängen och jag slog på värmedynan och la på ryggen/svanken + att älsk värmde värmekudden så den låg över magen från sidan!
Det var riktigt skönt och jag har fått sova riktigt bra inatt så jag hoppas att jag ska slippa få dessa fruktansvärda värkar idag när älsk är och jobbar!
Som tur är så tar det inte lång tid för honom att komma hem!


Jag var även riktigt glad att Liam inte vaknade inne i sitt rum, för jag skulle aldrig klarat av och gå upp till honom...
Iofs. så kommer han alltid gåendes till oss men ändå, vissa gånger blir han ju ledsen och man ska gå in till honom!
Men han har sovit gott i sitt rum och i sin säng sen strax efter 19 igår och sover fortfarande gott! :)
Helt otroligt att han inte vaknade när vi stod i köket och pratade, när jag fyllde på vatten i badkaret, när vi prata me förlossningen och Thomas ringde runt! :)


Men igårkväll kändes det som en evighet innan han kom hem fast det bara tog ca. 10 minuter! ;)


På Onsdag (Den 25.e) är det dags för MVC + TUL igen och jag hoppas lilla pyret vill stanna inne tills dess! :)
Har en känsla att jag kommer gå över tiden även med denna lilla krabaten, om dom nu inte väljer att sätta igång mig!
Det får vi reda på, på Onsdag när vi ska in på TUL!
På ett sätt hoppas jag på igångsättning eftersom förlossningen med Liam gick så fruktansvärt fort och det är en liten bebis i magen även denna gången så man är lite rädd att man inte ska hinna in! :)
Men det återstår som sagt att se hur det blir med den saken!


Nu på morgonen har allt varit hur lungt som helst, har haft små känningar men inte alls någon större smärta!
Så hoppas lillen vill hålla sig kvar i magen några dagar till! ♥
Idag är det 17 dagar kvar tills lilla pyret är beräknad till att titta ut! ♥

Mys Söndag!

Idag har Liam och jag haft en riktig toppendag tillsammans med Lina och Emelie! Magnus, Wille och Emelie hämtade upp mig och Liam när dom skulle åka hem! :) Så skönt att komma ut på landet och bara ha det mys! ♥ Vi har pratat, myst, barnen har busat en massa och vi tog även en promenad bort till hästarna och klappade dom! :) Vädret har vart helt underbart... Men idag innan vi åkte ut hade jag en sån grym smärta så det var sängläge som gällde för min del, men vi åkte ut ändå! Nu har den grymma smärtan kommit tillbaka, som en ilande känsla upp i höfterna och svanken så det blir alldeles strax sängläge för min del!!! Väntar bara på att tvätten ska bli klar så jag kan hänga upp den! Så skönt att älsk kommer hem redan kl. 22 idag!!! ♥ Nä nu säger jag godnatt & hoppas ni haft en bra Söndag! ♥

Dagens middag: grillad oxfil'e, potatis in...

img_1157 (MMS)

Dagens middag: grillad oxfil'e, potatis inlindad i folie och i ugn med gul lök & persilja, hemmagjord smarrigt röra & lite gurka och självklart Ramlösa vattenmelon till! ♥ smarrbarr!

Myspys...


Alldeles strax så kommer mamma/mormor & pappa/morfar hit på lite fika! ♥
Så jag ska ta och sätta fart med att göra en äppelpaj (smulpaj) som vi kan smaska på med lite vaniljvisp till! :)

Senare ikväll blir det att grilla oxfilé, göra iordning någonting gotta av potatis (antingen grilla den i folie eller så gör vi egna potatisklyftor), egen hemmagjord röra (som Magnus gjorde när vi var där) och självklart lite sallad till! :)

Det vart en riktigt bra & mysig Lördag iallafall! ♥

Ändrade planer för idag!


Det var ju tänkt/planerat att vi skulle åka ut till Magnus, Lina & emelie idag och grilla och ha det mys!
Men Lina jobbar och slutar inte förns kl 18 ikväll så det blir ganska så sent med allting så vi skippar det idag!
Eftersom Thomas ska jobba imorgon också, men det kommer ju som sagt flera helger och snart är det semestertider också! :)

Men det blir att grilla oxfilé och ha lite gotta till här hemma idag iaf. ;)

Eftersom planerna har blivit helt ändrade så har vi ingen aning vad vi ska hitta på under dagen, får bli att njuta ute av det underbara vädret vi har, ta en cykeltur ner på stan och strosa runt där kanske!
Aja, det återstår att se vad vi hittar på!

Blir iaf. en myslördag med lilla familjen! ♥

Hoppas ni får en bra Lördag!

Klippningen!


En bild på håret innan jag klippte mig...

 

Resultatet efter klippningen...
Och jag är supernöjd...
Men nu så ska jag låta det växa ut och spara till lite längre (tror jag)! :)

Kanske inte syns någon större skillnad, men mycket hår föll av och kortare vart det! :)

Håret är inte 100% iordning på bilderna utan det ska ruffsas till och fixas mera med!

 

JAG HATAR VERKLIGEN ATT VA MED PÅ KORT!!!

V. 38 (37+0)


Igår gick jag ju in i en ny vecka som jag totalt glömde bort! :)
Så idag är jag i v. 38 (37+1)
Tiden går alldeles för fort, skulle vilja stanna upp den lite granna! :)
Men snart har vi vårat lilla pyr här hos oss!
Som vi längtar! ♥



Kroppen:

Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.


Barnet:

Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.

Godmorgon Lördag!


Här har man vart uppe sen kl. 05 hur pigg och alert som helst! :)
Gick in och tog mig ett bad sen nu sitter jag med färg i håret... som jag alldeles strax ska ta och sköja ur! :)

Vi gick ju och la oss rätt skapligt igår men vaknade strax innan 00 och gick upp och glodde på dumburken, sen la vi oss igen vid 2 snåret men sen vakna jag ju som sagt vid 05 och det slår ju aldrig fel! :)
Men känner mig väldigt pigg och utvilad ändå!
Man får passa på att vila när man kan! :)

Idag får vi se hur dagen blir, Magnus hörde aldrig av sig igår så vi ska ringa lite senare och se hur vi ska göra!
Skulle va skönt att komma ut så Liam & Emelie kan springa runt fritt och busa, nackdelen är som sagt att älsk ska upp och jobba imorgon men det är smällar man får ta! :)
Han behöver ju inte festa järnet precis! HaHa

Men äta gott och ha det allmänt mysigt! ♥

Vädret idag är hur underbart som helst, solen bränner redan och jag ska ta och fixa lite på framsidan...
Rensade våran rabatt igår så idag ska jag ta och ställa ner våran stora tomatplanta där och se om det kommer komma några tomater! :)
Fick ju massa småskott av mamma som nu har vuxit till sig och blivit hur höga som helst, sen om man får ha dom ifred på framsidan är ju en annan femma...
Det återstår ju som sagt att se!

Ska även ta och fixa in en bild på min klippning som jag gjorde igår (fast jag HATAR att va med på kort).
Måste bara fixa iordning håret lite! ;)

Justja... igår gick jag ju in i en ny vecka... gick in i v. 38 (37+0), det hade jag totalt glömt bort! ;)
Tiden går för fort, skulle vilja stanna upp den lite granna! ;)
Så idag är jag i v. 37+1! ♥
Längtan är enorm...

Nu är det lägt att packa ner det sista i BB-väskan + bebis väska... som jag skjutut upp hela tiden...
Men idag ska det bli gjort!!!

Sådär ja...

Då var man nyklippt & kanon nöjd! :) Så skönt att bli av med det slitna "långa" håret...(speciellt nu innan lilla pyret vill komma ut) Nu ska jag bara blondera det också sen är allt kanon! På hemvägen hämtade vi hem vilden från dagis och alldeles strax ska jag åka iväg och handla lite granna till ikväll då vi ska grilla lite korv & ha det myspys här hemma! ♥ Ska även handla hem lite för imorgon då vi ska ut till Magnus, Lina & lilla Emelie och grilla och ha det allmänt mysigt! Vi ska ta och grilla oxfile'e sen vad det blir till får vi se! :) Har inte ens ork att sitta framför en dator att blogga så det är väldigt skönt att ligga/sitta på balkongen och blogga från iPhonen! Love it! ♥ Aldrig någonsin haft en bättre telefon... Kommer aldrig byta! :) Iofs slår ingen kameramobil Nokia N8, som jag knappt hade 4 månader innan jag skaffade en iPhone... Jag har alltid vart emot allt som har ett äpple på sig men är klart de bästa som finns nu! :) Har inte så mycket att blogga om så jag avslutar här... Kanske kommer in någon bild på klippningen senare! Hoppas ni får en mysig Fredag... Tjiiiiing! ♥

En tur ner till fåren...


Vi cyklade ner och matade fåren på dagen idag och njöt av det underbara vädret! :)

Proppmätt...

och fruktansvärt illamående är vad jag är just nu!!! Det vart aldrig våfflor till efterrätt när vi käkat lunchen idag så eftersom det är Torsdag så lyxa vi till det med våfflor till middag istället för pannkakor!!! :) Så nu är jag så äckligt mätt fast jag bara fick i mig lite mer än halva våfflan + en knäckemacka med leverpastej på! Idag tog vi en tur ner till fåren och matade dom & hade det mys och nu är jag så trött så jag skulle bara vilja gå och lägga mig! Tog några bilder nere vid fåren så kanske slänger upp dom på bloggen senare när jag sitter vid datorn! Så skönt att blogga från iPhonen ibland! :) Liam och jag ska alldeles strax ta oss ett härligt bad & göra oss iordning för kvällen då han ska upp till dagis! Men först ska vi kolla klart på Pippi! :) Såååå skönt att äntligen klippa av sig håret imorgon! Skönt att ha det gjort innan lillen kommer ut! ♥

Yäääy!


Imorgon så åker kaluffsen av! :)
Kommer bli riktigt härligt att bli korthårig igen (inte för jag är så värst långhårig nu, men mitt hår växer som sagt somogräs), slippa detta långa håret i nacken och luggen som kommer i ögonen hela tiden och sen att det bara är att ruffsa till det som man vill ha det snabbt & enkelt! :)

Fick en tid kl. 12.00 så det blir perfekt om man går runt lite på stan efter för att sedan hämta hem vilden från dagis på hemvägen! :)
Hoppas dock att jag inte har så fruktansvärt ont imorgon så vi kan cykla ner!


Nu ska det börjas med lite lunch här hemma! ;)
Sen blir det faktiskt våfflor till efterrätt, som jag har vart så sugen på läääänge nu men aldrig blivit av att vi gjort iordning!

Måste även ta mig i kragen och packa ner det sista i BB-väskan + bebis väska så det är helt klart!!!

Härligt med Torsdag!


Helgen är äntligen här (iaf. för oss), då älsk jobbar sin sista dag för denna veckan! ♥
Härligt, härligt!

Vädret ser dystert ut just nu men hoppas att solen ska kika fram snart som dom sagt att det ska vara, men det är inte kallt då vi redan har +14,7 grader ute! :)

Idag har jag inte den blekaste aningen om vad vi ska hitta på, men funderar på att göra iordning lite picknik med saft och några kakor och dra ner till fåren och sätta oss och ha det mys!
Det är så mysigt där nere, det är som en stor trädgård med massa fina kolonilotter, sen är det skog, grillplats, 2 st fårhagar även en stor dam håller dom på och bygger där! :)
Men det beror iofs. på hur vädret blir frammåt eftermiddagen men va ute så mycket som möjligt ska vi iaf. vara!
Kanske blir en tur i skogen också, just nu har jag inga stora känningar eller nån värst smärta så man kan hålla tummarna att smärtan håller sig borta idag... men det är väl bara någonting man kan drömma om!

Funderar även på att beställa klipptid idag och hoppas att dom har någon till imorgon!
Skulle va så skönt att bli av med kallufsen som man har, mitt hår växer ju som ogräs! :)
Jag trivs bäst i kort & ruffsigt hår och tycker jag passar mycket bättre i det än i långt hår!
Har alltid använt mig av denna bilden nä jag har klippt mig, tycker den är snygg men denna gången vill jag nog ha lite annorlunda!


Det blir ju inte exakt som bilden utan dels blir det lite kortare, mer ruffs och jag tycker att dom 3 gångerna som jag klippt mig har blivit mycket bättre än själva bilden så hoppas jag även ska bli nöjd denna gången! :)
Han som klipper mig är så grymt duktig & trevlig! :)

Vi får se hur det blir med den saken, skulle va så skönt om man fick klipptid imorgon då Liam ändå är på dagis så kan man hämta hem honom på vägen hem!
Även om älsk är hemma imorgon också, fast då kan han ju åka med ner på stan så kan man gå runt och kolla lite granna på barn/bebiskläder också! ♥
Finns ju inge mysigare än små bebiskläder! :)

Liam & jag har precis ätit lite frulle och snart så ska jag ta och väcka älsk också... ska ta och gå ut och göra iordning lite kaffe nu!

I helgen har vi lite planer på att åka ut till Magnus, Lina & lilla Emelie
och grilla och ha det mys!
Men vi får se hur det blir med den saken, skulle va mysigt iaf.
Skulle va skönt att åka ut dit nu innan lilla pyret vill titta ut! :)

Hoppas ni får en bra Torsdag!

Våran dag i ord!

Det börjar närma sig för bebis att komma ut nu och det känns verkligen! ♥ Vi längtar så efter vår 2.a lilla solstråle! Idag har det vart en ganska så lugn dag då Liam har vart på dagis, jag har både dammsugit, svabbat golven, plockat & donat lite och även hunnit vila ett tag innan det var dags att hämta hem vilden igen! :) Passade även på att cykla ner på stan efter att jag hämtat Liam och hämtade ut hans & lilla pyrets paket! Och självklart vart det en varsin glass när vi ändå var nere på stan och vädret var ju bara så härligt! Men jag fick enorma känningar i magen & foglossningen kom smygandes så det tog ett tag innan vi kom hem, men var skönt att va ute och röra på sig så det var det värt! Men jag kanske borde börja ta det lite lugnare och försöka vila så mycket som möjligt! :) Iallafall när vi kom hem så stannade vi ute ett tag så Liam fick springa runt och roa sig lite, även Anki kom ut ett tag! Man måste ju passa på att va ute så mycket som möjligt när man har detta underbara vädret! Det var ju tänkt att Liam och jag skulle gå ut i skogen och gå, han älskar ju som sagt att vistas i skogen och det gör jag också! :) Men eftersom jag hade sådana känningar i magen och foglossning så höll vi oss på framsidan! Hoppas dock att jag ska va piggare och inte ha så ont imorgon så vi kan gå ut i skogen! Öppnade även paketet och visade Liam vad som var i... Oj så glad han blev, kom genast och tog Pippi & kramade om henne hårt! :) Liam älskar verkligen Pippi, han är så go! ♥ När vi kom in var det dags att sätta fart med middagen som idag vart Fiskgratäng! Riktigt smarrigt var det! :) Sen har vi bara myst, kollat tv, badat och nu ligger vi i sängen... Liam ligger och myser med Pippi & läser en bok medans jag ligger och mobilbloggar! (Orkar inte sitta vid datorn!) Det har vart en underbar dag idag utan en massa trots, det gillar jag! :) Men nu ska jag natta vilden för att sedan gå och lägga mig själv. Så jag säger godnatt nu då min kropp är helt slut!

Härliga Onsdag!

Vädret är helt underbart, soligt, varmt och man vill bara va ute! :)
Vilden är på dagis och jag har passat på att dammsuga, svabba golvena och plockat & donat lite granna här hemma! Skönt att ha det gjort!


Annars idag händer det väl inte så speciellt mycket, ta det lungt tills jag ska hämta hem vilden igen och hoppas på att vi kan ha en helt underbar dag tillsammans utan en massa trots, bråk och gnäll!
Utan vi ska passa på att va ute så mycket som möjligt och ta vara på detta underbara väder, ska ju hålla i sig ett par dagar nu vilket är väldigt skönt!
Tror det kommer bli en tur ut i skogen och busa runt lite, det är ju någonting som Liam tycker om... klättre på berg, hoppa runt, plocka både kottar & stenar och ha det allmänt skoj! :)


När jag hämtar vilden från dagis ska vi också ta och cykla ner på stan för att hämta ut ett paket som är till Liam & lilla pyret i magen!
Det är pippi dockan & snuttefilten som har kommit! :)
Skönt att va ute och röra på sig lite och Liam älskar verkligen att cykla så det passar perfekt att ta det samtidigt som jag hämtar hem honom från dagis! :)


Nu ska jag ta och kika i frysen vad vi har så jag kan ta fram och göra iordning lite lunch till mig & älsk och även kika vad vi har att göra iordning till middag idag!


Idag är det 1 vecka kvar tills jag ska in till MVC + in till Eskilstuna Sjukhus och kolla lilla pyret igen! ♥

Även 1  vecka kvar tills lilla pyret kan komma precis när som helst... åhh vad vi längtar! ♥
Däremot kommer jag troligen bli kvar på sjukan någon/några dagar när pyret kommit ut då h*n inte får i sig näring i magen så kommer nog bli att stanna kvar på sjukan så pyret får i sig den näringen som behövs!
Det är iaf. var överläkaren och vi pratade om när jag var inne i Måndags så jag är ju beredd på att jag kanske kommer få stanna kvar som sagt!
Men det är ju inte 100% säkert att de blir så, men bättre att va beredd och packa BB väskan för det!
Nä fixa lunch var det!

Suck!!!

Idag har jag & Liam inte vart världens bästa vänner precis om man säger så!!! Han har gått mig totalt på nerverna, vart allmänt trotsig, gnällig, arg, kastat saker omkring sig, gjort allt som han mycket väl vet om att han inte får göra!!! Säger man åt honom går han in på sitt rum och sätter sig i ett hörn och börjar låtsas gråta, allt för man ska tycka synd om honom. Likaså har han börjat slå när man säger till honom och vart han fått dom dumheterna ifrån har vi ingen aning om... Om det är från dagis för annars har han aldrig sett någon slå nån!!! Att va gravid, ha denna smärtan + en grymt trotsig unge nu är inte alls roligt!!! Men Liam är min ögonsten och jag älskar honom över allt annat på denna jord! ♥ Men som sagt det är bara gilla läget och ta dagen som den kommer, är väldigt glad att dessa dagar är väldigt få!!! Hoppas morgondagen blir mycket bättre, då ska även Liam till dagis så jag har ett tag att vila upp mig på! :) Men imorgon ska jag ta och städa lite här hemma och packa ner det sista i BB väskan... Nog med klagomål nu!!! Nu ska jag gå och lägga mig! Godnatt ♥

Bakat matbröd!


Fick ett ryck att baka matbröd idag så jag tog och drog iväg till affären och köpte hem jäst och lite mer mjölk! :)
Gjorde 2 satser med källarfranska så ikväll ska Liam & jag provsmaka dom och se hur dom vart! :)
Det doftar gott iaf.

Testade ett recept som Sara hade lagt upp i sin blogg!

Hur många det vart som jag gjorde har jag ingen aning om, men vart en del... gjorde både stora, mellan & små! :)

Källarfranska

50g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1½ tsk salt
1 msk socker
12-13 dl vetemjöl

Gör såhär:

Smält smöret och värm mjölken till 37 grader.
Rör ut jästen med mjölken och fettet i en bunke eller köksmaskin
Tillsätt salt, socker och mjöl, arbeta degen tills den e smidig
Jäs degen övertäckt i 30 min.
Lägg degen på mjölat bakbord rulla ut i längder och dela sen degen i bitar.
Vänd brödbitarna i mjöl å lägg på plåten och låt den jäsa i ytligare 30 min
Grädda sen i 10-12 min i mitten av ugnen på 225 grader

Låt sedan svalna under bakduk!

Liljekonvalj!


Efter att Liam & jag hade käkat middag idag så tog vi och klädde på oss och gick ut på en promenad i skogen! (fast det regnade lite)
Där hittade vi dessa underbara blommorna! ♥
Liljekonvaljer är en av mina favoritblommor, dom doftar ju så himla gott! :)

Dock har inte vissa blommat ut helt och hållet ännu men det är inte långt kvar så det lär bli att vi går ut i skogen och plockar en massa när dom har blommat ut lite mera! :)

 

Nu ska jag ta och gosa ner mig i sängen under täcket och glo på film!!!
Är så fruktansvärt trött!
Godnatt! ♥

TUL V.37 (36+3)


Var in på mitt 2.a TUL (tillväxtultraljud) idag och sist jag var inne så låg bebis på -16,6% och idag låg jag på -21,8% så den har trappat av en del men allt annat såg helt kanon ut!
Men blev inkallad på en kontroll till redan nästa vecka (25/5) då blir det att kolla med 3D maskinen, först ska vi till MVC kl. 9 på morgonen för att sedan va inne på Eskilstuna Sjukhus kl. 11.30 och har då lillen i magen gått mer - så blir det igångsättning för att sedan ligga och få i sig näring!
Den får tydligen inte i sig näringen som jag får i mig!

Då jag är opererad så tar ju bebisen all näring men tydligen får den inte i sig den näringen som den behöver så vi får väl se vad dom säger nu när vi ska in nästa vecka igen!
På ett sätt hoppas jag på igångsättning!

När vi var inne idag såg hon direkt att det var en liten bebis, huvudet var inte alls stort och den beräknade vikten låg på 2250g nu sen kan det ju diffa lite men jag har för mig att Liam låg på nå liknande och när han föddes vägde han 2890g!

Hon som gjorde TUL på mig hade vi även när jag vänta Liam och var hur underbar och duktig som helst, berättade allt och kollade verkligen upp allt, navelsträngen, blodflödet och allt!
Däremot gillar hon inte 3D bilderna när jag väntade Liam då hon kollade på dom vi fick (tycker dom ser äckliga ut) så vi får se vem som kör TUL på mig nästa gång! :)

Men vi får som sagt se hur det blir när vi åker in nästa vecka...
Huvudsaken bebis kommer ut och mår bra och får i sig den näringen som den behöver!

Vi kollade också efter könet idag men h*n vill inte riktigt visa det men troligen så är det en liten pojk som gömmer sig där inne, hon tyckte att det såg ut som det iaf och det tyckte dom på det 1.a UL jag var in på också i v. 18! :)
Bebis ligger lite konstigt i magen också, huvudet neråt och är fixerat sen ligger den lixom på knä i magen med benen åt varsit håll ut mot revbenen! :)
Hon tyckte dock det såg väldigt roligt ut! :)

Aja, det är inte så mycket mer att skriva om... bara vänta coh se vad som händer nästa vecka!
Hoppas dock att den ska ha vuxit på sig lite och att jag ska komma igång själv utan igångsättning!
Jag behövde absolut inte oroa mig för kejsarsnitt utan ville jag bli igångsatt så var det de dom körde på! :)

Så var det Måndag igen!

Måndag - Ny vecka med nya möjligheter!


Som vanligt så vaknade jag kl. 05 imorse, det slår ju aldrig fel... Men kroppen ställer väl om sig för vad som komma skall!
Minns att jag var exakt likadan i slutet när jag väntade Liam, sov knappast någonting, vaknade jättetidigt på mornarna och kunde verkligen inte sova!

Nu har jag precis kommit hem från att ha vart och lämnta vilden på dagis så nu blir det bara att slappa innan det är dax att fixa iordning lite tidig lunch till mig & älsk innan vi ska dra in till Eskilstuna på tillväxtultraljud!
Ska va där inne kl. 13 så måste ju åka strax efter 12! :)
Känner mig lite nervös, men det ska nog gå bra... det är ju bra dom kollar upp så allt är som det ska och att lilla pyret växer och frodas!

Idag är det Anki som hämtar hem Liam från dagis, ska bli kul att höra vad Liam sa när han såg att det var Anki som kom och inte mamma! ♥
Det är så skönt, för Liam verkligen stormtrivs med både Anki & Stefan!

Nä, ska ta och lägga mig i soffan och bara slappa... hoppas på att somna en liten stund!

Hoppas nif år en bra Måndag!

Kväller!


Sitter och väntar på att älsk ska komma hem, han är väl hemma strax efter 22 eftersom han börja sina nya arbetstider på Söndagar nu! (13-22 istället för 15-00)
Känns väldigt skönt att han kommer hem 2 timmar tidigare på Söndagar iaf. :)

Idag har vi vart inne hela dagen då det har regnat en massa och Liam´s regnkläder är på dagis, gick över till Anki & Stefan ett tag på dagen och vart bjudna på rabarberpaj som hon precis hade bakat... och det var smaskigt värre!
Däremot så åt Liam inte nå speciellt, han som alltid brukar va så glad och äta bra men nu på senare tiden har det inte vart så mycket som har slinkit ner!
Är glad att han iaf. åt lite Korvstroganoff & ris till middagen! :)


Imorgon är det dagis som gäller för vilden och själv ska älsk & jag åka in på TUL (tillväxtultraljud) så det är Anki som hämtar honom på dagis, ska bli kul att se hur det går! :)
Liam blir nog paff att det inte är mamma som hämtar honom utan faoriten Anki som kommer! ;)


Usch, jag är så nervös inför TUL imorgon, hoppas verkligen att lilla pyret har vuxit till sig lite granna för nu är det verkligen inte lång tid kvar tills vi har våran solstråle hos oss!
Men det ska nog gå bra, är grymt glad att det är självaste överläkaren som kommer kontrollera mig så lite lugnande är det! :)
Kanske även får reda på vad det är som gömmer sig i magen (om den nu vill visa)... fast för våran del spelar det avsolut INGEN ROLL om det är en pojke el. flicka... kommer bli lika älskad som Liam är! ♥

Ska ta och kolla vidare på BB Live... se vem som åker ut! ;)
Och bara vänta på att älsk ska komma hem!

Hoppas ni har haft en riktigt bra dag!

Tävling - Vinn en personlig almanacka!

 

Jag är med och tävlar om en personlig almanacka inne hos Linnea...
Var med och tävla du också!

Pippi Docka + Snuttefilt!


Det var dessa 2 sakerna jag skicka efter! :)
Pippi docka till Liam & en gosig snuttefilt till lilla bebis i magen! ♥

Dockan fanns i 3 storlekar (18 cm, 30 cm & 40 cm) jag valde den i 30 cm!
Snuttefilten fanns i så många olika färger men jag valde den som var i färgen Lime/Grön!

 

Godmorgon Söndag!


Vaknade hur pigg som helst vid 05.30 idag, även om natten har vart sisådär!
Liam har sovit väldigt oroligt och vaknat titt som tätt, legat och sparkat mig i ryggen och inte legat stilla en sekund!
Men även Liam är vaken nu (har precis vaknat) och sitter nu och kollar på barnkanalen medans jag sitter vid datorn och bloggar lite granna!
Även Liam verkar vara hur pigg & glad som helst!
Bara älsk som ligger och sussar och lär väl inte vara den piggaste idag då han vart lite "lullig" igår! ;)
Men det är hans problem om han dricker alkohol! HaHa
Sen ska han även iväg och jobba idag, 13-22 så han får som sagt skylla sig själv! :)

Funderar på vad Liam & jag ska hitta på idag, just nu regnar det ute men hoppas att vädret kommer bli mycket bättre under dagen!
Eftersom jag gärna vill ut och gå lite, hade tänkt att gå ner till fåren och mat dom istället för att cykla så även Liam får gå och lämna vagnen hemma! (det är inte sådär jättelångt ner dit)
Men vi får ju se hur vädret blir... vill gärna inte ut i regnvädret eftersom Liam´s regnkläder är på dagis och dom vi har här hemma är fodrade och jättevarma så vill gärna inte sätta på honom dom! :)
Måste ta och köpa ett regnset till som vi kan ha här hemma...

Igår när vi skulle lägga oss så kom jag på att jag skulle ju beställa en Pippi docka till Liam + en snutte till bebis i magen...
Men det var svårt att välja färg eftersom vi inte vet vad det är för kön men det vart en fin färg iaf. ska ju inte ha någon betydelse vad det är för färg tycker man!
Emelie hade en Pippi docka i bilen när Magnus hämtade oss och Liam vart som tokig "Pippi,Pippi Titta Pippiii ... puss puss puss" och skulle pussa Pippi hela tiden och var superlycklig över henne...
Och Thomas har hela tiden sagt att vi måste köpa en till Liam då han är så förtjust i Pippi... så nu är det gjort! :)


Imorgon är det dax att åka in på TUL (tillväxtultraljud) igen... och jag känner mig lite nervös inför det men det ska nog gå bra!
Hoppas bara lilla pyret har vuxit till sig lite då det endast är 25 dagar kvar till Bf! ♥
Längtan är så stor! ♥



Börjar känna mig lite hungrig så funderar på om jag ska gå ut och duka fram lite frulle...

Hoppas ni får en bra Söndag!

Liam åker minicross med Magnus!


Skoj, skoj, skoj! ;)

Våran Lördag!


Dagen/kvällen har vi tillbringat ute hos Magnus, Lina & lilla Emelie... vi har haft det supermysigt, grillat, snackat, skrattat och haft det allmänt kul... barnen har lekt på som bara den! :)
Liam har även åkt minicross tillsammans med Magnus, vilket han tyckte va jättekul och ville bara åka mera!

Vi vart bjudna på jättegod mat... kan bara säga att denna dagen har vart helt lyckad och det måste vi göra om snart igen!
Barnen hade verkligen kul tillsammans, fast det var så länge sedan dom sågs så verka det som om det inte alls var länge sedan då dom började leka på en gång och busade runt med varandra! :)

Vi får se hur det blir nästa helg om vi drar ut dit igen eller om vi väntar med det tills lilla pyret har kommit ut... då tänkte vi även sova över så lite skraj är man ju att det ska hända någonting och vi måste in till förlossningen/BB så just nu är det kanske bättre att hålla sig på hemmaplanen över nätterna! :)

Tog även en del bilder som jag kommer slänga upp i bloggen nu sen blir det att gå och lägga sig för allihopa här hemma...
Liam är fortfarande vaken men är väldigt trött så han lär somna som en gris! ;)


Magbild V.37 (36+1)
Tagen innan Magnus kom och hämtade oss! :)
Snart är du här hos oss lilla pyret, längtan efter dig blir bara större och större för varje dag som går! ♥


Jag innan vi for iväg till Magnus, Lina & Emelie + den gooooa chokladen jag köpte! ;)
Bananen var riktigt gooood! En klar favorit för mig! ♥

 

Bustrollen! (Liam & Emelie)

 

Liam får åka minicross tillsammans med Magnus!
Det var en riktig hit & han ville bara åka mer, mer och mer! ;)

 

Även pappa/älsk vart barn på nytt!

 

Vårt älskade charmtroll! ♥
Samla sten är någonting som är skoj...

 

Vill du ha lite vatten Emelie?? Jag bjuder...

Mys med hunden Asta!

 

Stensamlarna...

 

Riktigt god mat... och proppmätt vart man! ;)

 

Papporna har vart på en liten promenix med barnen! ;)

 

 

TACK FÖR EN HELT UNDERBAR DAG MAGNUS, LINA & LILLA EMELIE! ♥

Längtan blir bara större och större för va...

img_6313 (MMS)

Längtan blir bara större och större för varje dag som går! ♥ Men snart är du här hos oss!

Tjolahopp!


För en gång skull känner jag mig riktigt pigg & fräsch just nu! ;)
Har roat mig själv och fräschat upp mig lite granna med ett härligt varmt bad, fixat & målat naglarna och sitter nu med en ansiktsmask på mig (ska sitta i 15 minuter) och innan dess så var det någon kräm man skulle rengöra ansiktet med! ;)
Så nu känner man sig riktigt ren och fräsch som sagt!
Har även klippt älsk eftersom det inte vart av igår... ;)
Så nu är även han fin! ♥

Idag blir det att åka ut till Magnus, Lina & lilla Emelie och grilla och ha det lite mys så kanske blir det några bilder tagna... det återstår som sagt att se!
Jag orkar verkligen inte gå på stan idag då jag har så fruktansvärt ont till och från hela tiden sen är lilla pyret inte stilla en sekund i magen utan ska buffa på med rumpan och försöka röra på sig hela tiden!
Så idag är h*n riktigt vild där inne! ♥

Men det ska bli riktigt mysigt att komma ut på "landet" och bara ha det mys!
Tråkigt att älsk ska jobba imorgon bara men så är det! :)

Jag ska även ta och fixa håret, sminka mig lite och göra mig färdig innan Magnus kommer och hämtar upp oss!
Men är nog ett tag kvar då dom hade någon städdag där ute där dom bor!

Hoppas ni får en underbar Lördag!

Godmorgon Lördag!


Här vart det inte mycket sova för min del, vakna vid 04.30 av världens smärta + allt lilla pyret i magen bökade på för fullt så det var bara att kliva upp och gå på toa direkt!
Jag blir snart galen på att jag inte kan få sova ut på mornarna när just denna smärtan ska komma, helt ok när pyret är vaken och bökar på men vakna med smärta är inte alls så värst skönt!

Så nu sitter jag i soffan och försöker piggna till lite granna, tur att älsk är hemma idag också så kan jag vila sen om jag blir riktigt seg! :)
Eller om Liam sover sin lunch så kan man vila samtidigt som honom, men det återstår ju att se om han vill sova eller inte!

Det är iaf. strålande väder ute vilket får en på glatt humör, solen skiner för fullt, fåglarna kvittrar och vi har redan 9+ grader ute i skuggan och varmare ska det bli! :)
Skulle ju regna hela dagen igår men kom inte så värst mycket så man kan ju inte lita på dessa vädernissar! :)


Imorgon ska ju älsk jobba igen, men dock har han fått nya arbetstider (från och med imorgon) så han kommer hem 2 timmar tidigare på Söndagar nu vilket är ganska skönt!
Istället för att börja 15-24 så jobbar han 13-22 på Söndagar! :)


Igår var det en lugn dag för oss, vi var inne och mös och hade det allmänt trevligt, käkade gott m.m
Senare så tog vi och gick ut en sväng så Liam fick springa av sig och roa sig lite granna, tog även en cykeltur ner till fåren där han också fick springa av sig en massa!

Värst av allt är alla jäkla bergen som finns precis överallt här, Liam ska ju klättra upp på dom (vissa är helt ok).
Men när vi var ner till fåren så klättra han ju upp på ett berg och han går bara rätt ut när berget tar slut... som tur är så får han ju inte klättra upp på dom höga bergen men han kan ju göra illa sig ändå!
Tokiga unge som inte ser sig för vart han går! HaHa
Han är en riktig äventyrare som ska upptäcka precis allt! :)
Så det gäller ju att va med då och då när han håller på!


När vi kommit hem så vart det bad för hela familjen sen mys i soffan... tog mig även lite gotta till kvällen som bestod av sallad & hemmagjorda vitlökssåsen/dressingen... det var riktigt gott! :)
Så fort jag började äta av salladen så började lilla pyret i magen och böka på som bara den, så hela magen hoppade upp & ner och åt höger & vänster... det såg riktigt kul ut... men gjorde ont vissa gånger! :)
Älsk låg och kände på hur magen guppa upp och ner och hur bebisen försökte röra på sig där inne... va så mysigt så! ♥


Idag är det tänkt att vi ska ta en fika med Magnus, Lina & lilla Emelie, men det återstår att se hur jag mår...
Har jag så fruktansvärt ont som jag har just nu så känner jag inte för att ta mig ner på stan och gå runt, utan då är jag hellre hemma och bara vilar!
Men samtidigt är det väldigt tråkigt då det var väldigt länge sedan vi sågs fast vi inte alls bor långt ifrån varandra!
Fast det återstår att se hur det blir med den saken...

Önskar bara att allt var över nu, samtidigt som jag är väldigt nervös denna gången för förlossningen...
Med tanke på hur förlossningen var med Liam (den gick fort), då är man lite skraj att det ska gå fortare denna gången och att man inte hinner in... men det ska man väl göra! :)
Man får ta det som det kommer, blir det hemma så blir det... kanske är skönt det också! HaHa

På Måndag är det dax att åka in på TUL (tillväxtultraljud) igen, lite nervös inför det också...
Men samtidigt väldigt skönt att det är självaste överläkaren som kommer kontrollera mig, hoppas dock att mina -16,6% har minskat... så det inte gått och blivit mer % för då kommer dom nog välja att ta ut den och jag VÄGRAR kejsarsnitt om det nu inte skulle va riktigt akut!!!
Då får dom hellre sätta igång mig!

Nä, sitter och funderar på om jag ska ta mig ett bad... det brukar hjälp mot smärtan!
Sen bara vänta på att mina två fina killar ska vakna till liv, men dom lär ju sova ett tag till! ;)

Fredagsmys!

Haft en helt underbar Fredag hittills med mina två fina killar & pyret i magen som bökat på! ♥ Är glad att jag inte haft sådär jätteont idag som jag annars brukar ha, men vi har iofs. bara tagit det lungt och haft det mysigt! Vi har precis käkat gott (proppmätt, så känns som jag ska spricka vilken sekund som helst!) och ska alldeles strax ta oss ett härligt bad allihopa! Ska även ta och klippa älsk! Sen blir det nog att äta nå gott till efterrätt, blir nog lite glass med coctailfrukt eller så! :) Hoppas ni har en trevlig Fredag! Nu ska jag fortsätta att ha massa Fredagsmys med mina fina! ♥

V. 37 (36+0)


Välkommen V.37! ♥


Kroppen:

Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.


Barnet:

Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

Härligt med Fredag!


Hela familjen är hemma och samlad! ♥
Kan inte bli bättre! :)

Idag ska jag ta och städa här hemma, med det som jag inte gjorde igår! :)
Ska bli så skönt att få det gjort... ska ju ändå bara bli regn idag, men det ser inte ut som det just nu!

Jag går även in i en ny vecka idag... går in i v. 37 (36+0) så nu är det inte lång tid kvar tills vi har vår nya lilla solstråle hos oss! ♥
Längtan bara växer och blir större för varje dag som går! ♥


Igår vart det inte nå värst bloggande för mig, vi var ute i stort sätt hela dagen efter att jag hade hämtat hem Liam från dagis!
Vi firade även Anki som fyllde år, fikade, busade runt en massa så vi kom väl in strax efter 19 på kvällen...
Då vart det att varva ner lite i soffan för att sedan gå och lägga oss... ja faktiskt båda 2 somnade ganska så fort! :)
Att Liam orkade hålla sig vaken hela dagen fast han inte sov någonting på dagis de förtår jag inte, han som allt brukar vilja sova 1-2 timmar till lunch! :)
Men han var go och glad för det! ♥

Nu hör jag att det är någon som har vaknat så ska mysa med min fina lilla guldklimp! ♥

Inte fått mycket gjort...


Som sagt, jag har inte fått mycket gjort av det som jag ville göra idag... som tur är så är det INTE stökigt här hemma eller så!
Fick så fruktansvärt ont, så vi tog och vilade en stund och nu har jag precis klivit upp och ska sätta fart med lite lunch här hemma!

Det jag har fått gjort här hemma:

 Diskat
 Sätta på en maskin med tvätt
 Fixa iordning & bädda bebis säng
 Plockat i Liam´s rum

Det andra som stod på listan kan jag ta imorgon när älsk är hemma så kan man hjälpas åt även om vilden också är hemma! ;)

Tvätta fönstrena gick ju inte då solen bestämde sig för att komma fram, det som skulle bli en massa regn idag och allt... det går inte att lita på vädret! ;)

Grattis!



Ett jättegrattis till Anki som fyller år idag!
Hipp Hipp hurra... Hurra Hurra Hurra! ♥

Att göra idag lista!


Det finns som sagt en hel del att göra här hemma, inga stora saker men lite småplock och rensning!


 Plocka & dona i köket (diska, rengöra spis & ugn + bänkar)
 Rensa papper
 Dammsuga
 Svabba golven
 Tvätta fönstrena (om nu inte solen kikar fram)
 Sätta på en maskin med tvätt
 Rengöra badrummet
 Fixa iordning bokhyllan i vardagsrummet
 Fixa iordning & bädda bebis säng
 Dona och fixa & göra fint i Liam´s rum


Det är väl att göra listan som jag ska försöka hinna med när vilden är på dagis!
Sen får man se vad man gör och hinner med!
Antingen hinner man med allt eller bara en del av det som jag gärna vill hinna med! :)

Sen ska det fixa iordning någon lunch också, får se vad det blir! :)

Så skönt att få saker och ting gjorda... ;)

Även om jag dammsög & svabba golven och städade för bara någon dag sedan så känner jag för att göra det idag också...
Så skönt att hålla det rent och fint, jag är inte pedant av mig men hålla rent på golvena är någonting jag tycker är väldigt skönt & viktigt!

Vilken härlig morgon!


Underbart att det är Torsdag och sista dagen på veckan som älsk jobbar! Me Like! ♥


Jag har vart vaken sen strax innan 05 imorse, går inte att sova hu mycket jag än försöker...
Men jag måste erkänna att det är rätt skönt att va uppe tidigt, få lite ensamtid och speciellt idag när Liam ska till dagis då har man lite tid man kan vila på om man nu skulle känna för det! :)


Just nu öser regnet ner, det åskar & blixtrar... mys... det är ett riktigt sovaväder!
Förut när ja va yngre sov jag som bäst när det regna och åskade men nu är jag klarvaken och kan inte alls sova! :)
Men vädret är härligt och detta behövdes verkligen... skönt att luften rensas!


Det som är lite tråkigt är om detta väder fortsätter vi 7.30 då jag ska cykla och lämna lilla vilden på dagis! :)
Huvudsaken det inte öser ner då! :)
Men ut måste jag i vilket fall som helst, det är tur att det finns regnkläder! HaHa


Idag blir det nog att fixa och dona lite här hemma, hur ont jag än har...
Skönt att hålla igång lite! :)
Nu skulle man passa på att putsa alla fönstrena här hemma igen då solen inte är framme! :)
Får se om det fortsätter såhär eller om solen kommer fram senare, annars blir det att putsa!


Vaknade upp med smärta i ryggen och som vanligt i ljumsken, blygbenet och höften... men det är bara gilla läget! ;)
Skulle vilja ta mig ett härligt varmt bad men det orkar jag faktiskt inte just nu! :)


Lilla pyret i magen är i full gång nu när jag sitter med datorn i knät och putar ut med rumpan!
Snart är dagen här då vi har dig här hos oss! ♥

Nervös & Orolig!


Mycket tankar i mitt huvud just nu... hoppas dock att jag kommer få mycket positiva svar på Måndag när vi ska in på ytterligare ett TUL (tillväxtultraljud).
Det var våran BM som valde vem som skulle utföra ultraljudet och hon valde självaste överläkaren som ska kontrollera allt denna gången, visst det känns väldigt tryggt samtidigt som jag hade velat slippa detta...

Usch, nu ska man gå och va nervös och tänka på detta hela tiden, men som sagt jag hoppas lilla pyret verkligen har vuxit till sig lite... låg på -16,6% så hoppas verkligen att %.en har sjunkigt och inte blivit högre!

Lilla pyret har även fixerat sig, och nu längtar jag bara tills den dagen då jag kommer få upp dig på mitt bröst! ♥
Längtan är enorm! ♥


Min stora lilla vilde somnade strax efter 19 idag och jag sitter och funderar på vad jag ska ta och hitta på!
Ska iofs. bädda sängen... men sen då?
Man kanske själv skulle ta och lägga sig, glo på någon film och bara hoppas på att man själv somnar!
Det får nog bli så... att lägga sig i en nybäddad säng är nog bland det skönaste som finns! ;)

Godnatt med er!

Efter MVC vart det utebus!


När vi kommit hem från MVC så stannade vi ute för att sedan ta en cykeltur ner till fåren och busa runt där nere...
Anki & Stefan följde också med ner! :)

Sen vart det att cykla hem och sätta sig på framsidan och fika lite granna och fortsätta busandet... och självklart åkte jag på världens smärta i både höft, ljumske och blygbenet så kunde knappt gå nu när vi skulle gå in!

Måste även ta och fixa iordning någonting att stoppa i magen, men vad vi ska äta har jag ingen aning om...
Tror det bara blir enkelt som köttbullar & makaroner!
Har inte alls någon matlust när det är såhär varmt ute...

Måste även försöka få tag i min käre mor och prata lite granna med henne...

Hoppas ni haft en lika underbar dag som vi har haft!

MVC besök v. 36 (35+5)


MVC besöket gick helt ok, förutom att jag blev inskickad på ett till TUL (tillväxtultraljud) redan nu på Måndag!
Då är det en överläkare som kommer gå igenom allt så på ett sätt känns det väldigt skönt samtidigt som det var detta jag inte ville!
Men bättre att kolla upp så lilla pyret växer som h*n ska!

Annars så såg allt bra ut

 Blodtrycket: 105/50
 Blodsocker: 5,2
 Järnvärde: 163
 Bebis hjärtslag: 140 slag/minuten
 Sf-mått: 35
 Har gått upp ytterligare 1 kg sen jag var där sist (för 2 veckor sedan)
 Lilla pyret har även fixerat sig! ;)

Så nu blir det att åka in på TUL på Måndag den 16.e sen tillbaks till BM den 25 Maj för ny kontroll!

Godmorgon Onsdag!


Härligt att det redan är Onsdag, denna veckan ha gått fort...
Redan Torsdag imorgon och sista dagen på veckan som älsk jobbar... Me Like! ♥


Idag ä det dax för MVC besök igen, mysigt att lyssna på bebis! ♥
Är idag i v. 36 (35+5).
Ska även skivas en sammanfattning om hur denna graviditeten har varit + en förlossningsberättelse om hu jag vill ha det!
Men det är ju så svårt eftersom jag bara kan gå på hur det var när Liam föddes och där gick det undan så jag knappt han få lustgas ens! :)
Men lustgasen vill jag absolut inte va utan, men skulle va häftigt att va utan smärtstillande helt och hållet...
Fast det återstår att se, denna förlossning kanske inte alls är liknande när Liam föddes...
Kanske tar mycket längre tid eller så går det fortare, vilket jag INTE hoppas att det gör! :)

Ska bli kul att se resultatet av mätning, hjärtljud, blodtryck, blodsocker och allt idag... hoppas dock att allt ser bättre ut än vad det gjort dom senaste gångerna! :)
Mätningen, hjärtljud & blodsocker har vart helt OK men inte blodtrycket... så hoppas de ökat lite!

Sen får vi även se idag om jag får åka in på ett till tillväxtultraljud, vilket jag hoppas att jag slipper... utan jag hoppas att mätningen visar att det vuxit lite! ;)


Annas idag vet jag inte vad som händer, Liam är ju ledig från dagis... Han går Måndag, Onsdag & Fredag ena veckan sen andra veckan går han Tisdag & Torsdag... Tycker det är rätt skönt! :)
Men det blir nog att va ute den mesta delen av dagen då vädret redan är helt underbart, solen lyser, vi har redan 11 + grader ute och fåglarna kvittrar för fullt! :)

Jag tror dock vi ska ta en liten promenad eller cykeltur ner till fåren och busa runt där nere, så skönt att bara komma iväg och tänka på lite annat ett tag!

Snart är dagen här då lilla pyret finns hos oss också, och den dagen längtar vi nå fruktansvärt till! ♥
Ska bli så kul att se hur Liam kommer va mot sin lillebror/lillesyster då han är så fruktansvärt intresserad av små bebisar! :)
Tror dock Liam kommer bli en underbar storebror och älska sitt lilla syskon! :)

Idag är det endast 29 dagar kvar till Bf, och dagarna rusar ju bara fram! ♥
Så snart kan lilla pyret komma precis när som helst! :)
Samtidigt har jag en känsla att lilla pyret vill komma ut innan Bf, fast det märker man ju! :)
När jag väntade Liam gick jag över Bf med 4 dagar...

Vi längtar så efter dig lilla pyret... Nu ...

img_3762 (MMS)

Vi längtar så efter dig lilla pyret... Nu är det inte lång tid kvar tills du kommer ut till oss! ♥

Mysdag!

Liam och jag har precis kommit in från att ha vart ute i 3 timmar och haft det jättemysigt!
Även Anki kom ut och busade med oss, lekte i sandlådan, var runt i skogen och busade en massa! ;)
Så skönt... nu ikväll har jag inte haft sådär extremt ont som jag haft på dagen så jag har kunnat röra på mig mer, men man ska ju inte ropa hej för det kan ju komma tillbaks precis när som helst!


Funderar på om Liam ska få va vaken lite längre idag då han inte ska till dagis imorgon eftersom han är ledig, men vi får se hur det blir med den saken!
Själv känner jag mig väldigt pigg, sov 2 timmar efter att vi hade storstädat här hemma och det behövdes verkligen...
Men jag lär väl somna skapligt idag iaf. brukar bli trötter vid 20 tiden! :)


Imorgon är det dax för MVC besök igen, då är jag i v.36 (35+5) och snart har vi vår 2.a lilla solstråle hos oss! ♥
Lyssna på bebis och prata en massa!
Känns alltid så skönt att komma och prata med våran BM hon är så himla förstående och bryr sig verkligen om det som jag har gått igenom!
Sen får vi även se om det kommer bli ett sista tillväxtultraljud... hoppas dock jag ska slippa åka in och hoppas verkligen lilla pyret vuxit till sig lite!


Nä, nu ska jag mysa med min lilla vilde! ♥

Sommarplågan 2011?


Bara älskar denna låten, tycker den är så sjukt bra! ♥

Tror nog att både denna & Fest i hela huset med Basshunter vs. Big Brother kommer bli årets sommarplågor! :)

Hot Hot Hot


Satan i gatan så varmt det är att städa i detta väder, men det är så skönt att sommaren verkligen är här! :)
Nu kan man gå runt i kjol, klänning, shorts, linne... Me Like! ♥
Älskar verkligen sommaren!

Vi håller som sagt på att städar & vädrar en massa här hemma och än så länge har vi diskat, dammsugit & svabbat hela lägenheten, rengjort badrummet, plockat med lite saker, tvättat en maskin med bebis täcke, kudde & spjälskydd och även hängt upp det på tork! :)
Sen ska det bara bäddas och göra fint i bebis säng! ♥

Jag ska även ta och fixa iordning skåpen i hallen så jag får in lite saker, finns mycket saker där som man lätt skulle kunna kasta! :)

Men nu börjar jag känna mig riktigt hungrig så vi ska alldeles strax ta och trycka i oss en varsin panpizza så det blir en tidig lunch för oss idag! :)
Sen ska jag nog ta och försöka vila lite granna innan det är dax för mig att cykla och hämta hem vilden från dagis igen!

Ska passa på att va ute massa idag också när Liam kommer hem, vädret är ju bara så underbart! ♥

När jag cyklade och lämnade Liam på dagis imorse så hade jag inte alls så värst ont, men när jag väl klev av cykeln så knaka det till i ljumsken och det kom en riktig smärta... så där stod jag och hade sjukt ont men vi tog oss in till dagis tillslut där jag satte mig ner en stund och tog av Liam kläderna + pratade med en av fröknarna!
När smärtan väl släppte lite granna så reste jag mig igen och gick, men man såg som sagt ut som en anka som kom gåendes! HaHa
Dom måste ha skrattat åt mig! :)

Men smärtan har inte fått mig att inte städa här hemma, vill gärna passa på att ha det fint här hemma och få saker och ting gjorda när Liam ändå är på dagis... man hinner med så mycket mer då! :)
Även om han kommer hem och stökar ner igen så är det ändå skönt att ha fått städningen gjord! :)

Nää... nu är nog pizzorna klara så ska sätta mig och käka!

Hoppas ni får en underbar dag, för det ska jag/vi ha! ♥

Min lilla nakenfis...


Självklart ska man springa runt utan blöja när man är hemma och det är så varmt ute! ♥

Våran Måndag!


Den har vart helt fantastisk! ♥

Soligt, varmt och allmänt trevlig... har vart varmare ute än vad det har vart inne... hela 24 grader i skuggan... härligt härligt!
Hoppas bara att det ska fortsätta såhär!

Liam & jag har vart ute i stort sätt hela dagen idag, imorse gick hela familjen ut och busade i sandlådan tills det var dax att gå in och äta lite lunch och sova middag...
När Liam sedan vaknade strax innan 14 så fick han lite mellis sen var det bara att klä på oss igen för att gå ut igen!
Vid 16.30 tiden gick vi in och fixade iordning middag som idag vart potatismos, bacon & kokta ärtor... snabbt, smidigt & gott! :)
Precis innan jag började med maten så vispade jag ihop en smet till sockerkaka som sedan fick stå inne i ugnen medans vi käkade! :)
Den vart lagom klar när vi hade ätit färdigt så det var bara att duka av och dona i köket för att sedan ta med sockerkaka ut och sätta oss hos Karin på baksidan och fika! :)

Efter vi hade fikat klart och busat på baksidan så tog vi och gick hem för att ta oss ett härligt kvällsbad tillsammans sen fick Liam sin välling och ska nu nattas...
Som jag sagt tidigare så vill jag ju att han ska sova innan 20 men idag vart det lite längre! :)
Men han är rätt tröttis så det lär nog inte dröjja länge innan han somnar, ska ju upp tidigt imorgon bitti och iväg till dagis! ;)
Skönt att han ska till dagis imorgon så man kan vila några timmar iaf! :)
Men ska nog ta och dammsuga & svabba golven + rengöra badrummet imorgon när han är borta... men det går iofs. ganska så fort! :)

Har även satt på en maskin med tvätt som jag väntar på att den ska bli klar så jag får hänga upp den för att sedan bara inta sängläge och slå på någon bra film...
Och hoppas på att smärtan i ljumskarna vill släppa lite granna!


Det är vad vi har gjort idag... har vart en helt underbar dag, förutom att jag haft nå grymt ont men man kan ju som sagt inte sitta inne och uggla en sådan här underbar dag!
Och speciellt inte va inne hela tiden utan jag vill gärna att Liam ska roas... hur ont jag än har så låter jag honom inte leka för sig själv hela tiden eller bara glo på tv´n utan vill att han ska va ute så mycket som möjligt!
Så självklart har jag ondare nu, men jag ska inte klaga för det! :)
Min underbara son går i 1.a hand! ♥


Hoppas ni haft en lika bra och underbar dag som vi har haft!

Liam´s & min Söndag!


Älsk började ju som sagt kl. 13 igår istället för 15 som han annars gör, men jag fick dagen att gå väldigt fort ändå som tur var! :)

Jag försökte vila tillsammans med Liam igår men klev upp ganska så snart igen då jag verkligen inte kan sova varken på mornarna eller på dagen längre... tror det är någon omedveten oro eller nå sånt som spökar!
Men iaf. Liam sussade så gott så jag var tvungen att gå in och väcka honom till slut, annars skulel han nog ha sovit bort hela Söndagen! :)

När jag till slut fått upp honom så fick han lite frukt sen klädde vi på oss och tog oss en liten cykeltur ner till fåren!
Det var meningen att vi skulle ta en lång cykeltur men jag har ju så fruktansvärt ont i ljumskarna så det vart bara att vi drog ner till fåren och mös!

Efter vi vart nere hos fåren så stannade vi ute ett bra tag då Liam ville åka runt på sin motorcykel sen vart det massa bus i sandlådan! :)
Liam tyckte det var så kul att hälla sand på mina ben/fötter och resten av kroppen så jag såg ut som rena sandslottet när han var klar! :)
Men vi hade det kul och Liam var road!
Det var första gången han satt och verkligen njöt av att leka i sandlådan så pass länge, annars vill han gärna springa runt!
Så det var väldigt skönt att bara sitta där med denna smärtan...

Liam fick även leka men en schäferhund som bor här mitt emot oss (Kira), även det var första gången som han fick hälsa på henne då hon vart lite vild & busig och ägarna inte riktigt litat på att hon ska hälsa på små barn!
Men det var nyttigt för Kira att busa med Liam och Liam är ju så himla förtjust i hundar och det gick kanonbra!
Vi satt och pratade i gräset ett bra tag och det var riktigt trevligt! (Han & hans tjej är ju i min ålder)
Liam tyckte att Kira skulle få lite mat så han satt där och matade henne med gräs! HaHa
Sötnosen min! ♥

Som tur är har jag Anki & Stefan som verkligen ställer upp och hjälper till, tror man inte kan få bättre grannar! ♥
Är så glad att ni finns och Liam älskar verkligen er! :)

Efter att vi vart ute så var det dax att fixa iordning middag som vart makaronilåda, snabbt, gott och enkelt men det vart lite sent att äta... vi åt inte förns strax efter 18 annars brukar vi ju käka middag mellan 16-17 tiden!

Efter middagen vart det ett härlig bad för att sedan sitta i soffan och bara mysa, Liam låg med huvudet på min mage och fick sig några riktiga buffar av lilla pyret! ♥
Sen la vi oss som sagt vid 20 och slocknade båda 2 på en gång!

Idag är foglossningen fruktansvärd... kan knappt gå och det knäpper i ljumskarna och är en jävla smärta!!!

Men som sagt Liam måste roas så vi ska gå ut och busa i sandlådan ett tag, som tur är älsk hemma och börjar inte jobba förns kl. 15 idag! (Hoppas jag... om nu inte Mika hör av sig!)

Nåja, ska lägga upp lite bilder nu...

 

 
 
 

Ska fåren få knäckebröd så vill jag också ha! :)
 




Godmorgon Måndag!


Härligt med Måndag - Ny vecka med nya möjlighter!

Idag är det exakt 1 månad kvar tills lilla pyret är beräknad att titta ut (31 dagar)! ♥

Det vart inte så mycket bloggande igår om min & Liam´s Söndag, jag hade så fruktansvärt ont i ljumskarna och vi gick och la oss klockan 20.
Måste säga att det var riktigt skönt för både Liam & jag somnade på en gång!

Var ju meningen att jag skulle kolla på BB Live men jag vaknade inte fast jag hade BB 24-7 på!
Vaknade först när älsk kom hem strax efter 00 inatt!


Själv klev jag upp kl 04.45 idag, kan verkligen inte sova... men jag kände mig ändå väldigt utvilad och pigg medans mina andra 2 fina killar låg och sussade så gott! :)
Sen försökte jag blogga men vart ju bara error hela tiden men nu ska det tydligen funka igen! :)

I nästa inlägg så kommer jag lägga upp lite bilder på min & Liam´s Söndag som var hur mysig som helst förutom min förbannade foglossning!

Sjukt seg...

Sitter på balkongen och väntar på att Liam ska vakna så vi kan ta oss en lång härlig cykeltur i det underbara vädret... Även cykla in till fåren på hemvägen! Nu hoppas jag bara att jag inte kommer få allt för ont... Skulle va så skönt att va ute ett tag när vi kommer hem också så Liam kan leka av sig lite granna... Denna dagen kommer va väldigt lång då älsk började jobba kl. 13 istället för den vanliga tiden som är 15... Men samtidigt är det rätt skönt! :) Jag försökte vila lite när Liam gick och la sig och sov men var snart uppe igen... Jag kan verkligen inte sova, vet inte varför! Är väl någon omedveten oro eller nå sånt! Nä avslutar detta inlägg och gör mig iordning sen får jag nog ta och väcka vilden så han inte sover bort hela dagen! :) Han verkar va riktigt tröttis idag fast han har sovit kanon hela natten..,

Tung, anfådd & helt slut...


Så känner jag mig nu... dessa 10-11 kg som jag har gått upp denna graviditeten känns verkligen!
Det börjar bli sjukt tungt och jobbigt att andas titt som tätt!
Såhär dålig kondition som jag har nu var det många år sedan som jag hade! :)

Det ska bli riktigt skönt när lilla pyret är ute och man kan börja gå ner i vikt igen! :)
Längtar faktiskt till den dagen då magen försvinner och jag kan börja röra på mig och få tillbaka min kondition som jag hade innan!
Ska bli så skönt att börja träna igen! :)

När jag väntade Liam så gick jag upp 12 kg, efter graviditeten & förlossningen dröjde det inte länge förns jag hade gått ner 25 kg! :)
Så jag hoppas att efter denna graviditet & förlossning att jag ska gå ner en massa mer än vad jag har gått upp! :)

Jag har ju mitt mål som jag ska nå och dit ska jag komma en vacker dag... men man får ta en dag i taget!
Först och främs när lilla pyret har kommit ut så blir det bara en massa mys och ta det lungt, men sen så ska jag börja köra igång med träningen lite lätt för att sedan börja på allvar!

Nu är det inte alls länge kvar tills lilla pyret är beräknat att titta ut... endast 32 dagar kvar till bf, sen kan man ju alltid gå över 2 veckor men kan också komma 2 veckor innan! :)
Ska bli spännande att se när den lilla är redo att titta ut...

Med Liam gick jag över bf med 4 dagar!

På Onsdag är det dax för MVC besök igen, då kommer det ta lite extra tid då vi ska skriva en sammanfattning om hur min graviditet varit denna gången sen ska vi även skriva en förlossningsberättelse som hon sen skickar in till förlossningen! :)
Inte för att jag har någonting att skriva riktigt... ända jag vill ha är lustgasen nå annat vill jag absolut inte ha!

Men vem vet, kanske inte alls bli en lika lätt & snabb förlossning som jag hade med Liam 2009 utan det kan ju va en förlossning som tar tid, är jobbig, är riktigt smärtsam... man har ju lixom ingen aning!
Jag kan ju bara gå efter hur det var när jag låg på förlossningen med Liam...
En graviditet & förlossning ser ju i stort sätt aldrig likadana ut! :)

Men jag längtar så sjukt mycket efter den dagen då jag får upp lilla pyret på bröstet! ♥
Då vi äntligen är en hel familj på 4! ♥

Ni är mitt allt och kommer alltid att vara det! ♥

Har jag packat BB-väskan?!?!? Näää... så det är nog på tiden att jag gör det nu!!!
Jag har bara dragit på det hela tiden så idag är det ett måste att få det gjort så det INTE blir som när jag väntade Liam! :)

Duktiga Liam!



Detta med att inte använda napp på dagtid går verkligen hur bra som helst, Liam frågar inte ens efter nappen längre! :) *stolt*
Igår morse när han vaknade så gav han mig nappen sen använde han inte napp på hela dagen förns han gick och la sig på kvällen...
Han frågade inte ens efter nappen när han skulle sova middag! :)

Så vem vet... kanske har vi en nappfri vilde här hemma snart!

Men det kan ju gå upp och ner, det vet man ju aldrig men man kan ju alltid hålla tummarna att det fortsätter såhär!

Även om Liam ser en napp i hyllan, på bordet eller vart den nu kan ligga så tar han den inte...

Han är så duktig vårat lilla charmtroll! :)

Liam - Mer vild än tam!


Var ju bara tvungen att filma vilden idag när han höll på och hoppa...
Han har som sagt vart mer vild än tam idag! :)

Inte alls velat lyssna på vad vi har sagt, mamma´s lilla trotsiga unge! ♥

Omubleringen...


Kom ju på att jag tog en bild med iPhonen när vi hade börjat flytta lite saker så lägger upp några bilder!


Mitt under stöket! :)



Bilder efter allt är flyttat!

Jag är lite less på våran Billy bokhylla från IKEA som vi köpte när vi bodde i Södertälje för ca. 4 år sedan...
Den är så stor.. haha... men lägenheten vi bodde i i tälje var mycket större fast den ändå var mindre än den vi bor i idag! :)



Som ni ser på bilden så är allt bara upplagt i bokhyllan så det är en del småfix kvar där! :)
Det ska även upp en massa tavlor m.m på väggarna...
Helst vill jag vänta tills lilla pyret är ute med att sätta upp tavlor...
Men vi får se hur det blir!

Ska skaffa en STOR tavla med båda barnen på sen i svartvitt och ha ovanför soffan! :)
Kommer nog bli mycket bilder på just barnen tillsammans...

Omublerat om m.m


Fick ett ryck att fixa iordning vardagsrummet idag, har tänkt många gånger på att omublera om där men har aldrig blitt av eller så har jag ångrat mig... men idag så fixade jag & älsk iordning där!
Medans vi fixade & donade så fick Liam vara inne och busa med Anki & Stefan och det gillades! :)

Nu är vi äntligen klara förutom att jag har lite småfix kvar att göra men inga större saker! :)
Har även hunnit vart iväg och handlat lite granna och ska alldeles strax börja med käket...
Idag blir det att grilla... smarrebarr!
Blir att grilla kycklingfileér, sen blir det pommes, beanesås och sallad till! :)

En helt underbar Lördag! ♥

Efter käket blir det nog att vi går ner till fåren och kollar så vi kommer ut på en liten promenad iaf! :)
Är ju så sjukt härligt väder ute så man kan ju inte sitta inne och uggla! :)

Jag har ju ingen före & efterbild så kan ju inte lägga upp bilder heller...
Efterbilder går ju alltid att fixa men roligare om man kan jämföra...

Godmorgon Lördag!


Hade en riktigt mysig Fredag igår, jag mådde verkligen hur bra som helst! ♥
Sådan dagar vill jag ha mycket mer av! :)

Vi hade det supermysigt på kvällen, låg i soffan och kollade på film och tänkte att Liam fick va uppe om han nu ville det...
Men han var riktigt tröttis så älsk gick in och nattade honom och nu har han nästan precis vaknat (07.35)! :)
Så härligt att vakna upp och känna isg helt utvilad, Liam är mycket gladare då han slipper vakna av någon dum dröm!

Fast jag är rätt seg nu, gick upp strax efter 5 imorse... kan verkligen inte sova... varför?!?! haha
Hade samma problem när jag var gravid och väntade Liam, sov väldigt oroligt och gick upp tidigt på mornarna...
Men det är skönt tat va uppe tidigt, man hinner med så himla mycket!

Har satt på den 2.a och sista maskinen med bebiskläder nu, så ska ta och ställa mig och vika, sortera och lägga in den torra tvätten med bebiskläder!
Även packa ner i BB väskan... kanske dax att sätta fart att packa den också... jag bara flyttar på det hela tiden! :)
Men idag ska det nog packas... skönt att ha det gjort!

Funderar även på om jag ska baka bröd idag, får se om jag orkar och har lust senare under dagen!

Vädret är helt underbart så helst vill jag va ute hela dagen och bara mysa med mina 2 underbara killar! ♥
Men vi får se vad vi hittar på, får ju så fruktansvärt ont om jag ska hålla på och gå en massa... men vill ju inge annat än att va ute och gå och ha det bra!

Aja, ska ta och plocka fram lite frulle sen sätta fart här hemma!

Liambus...

Kvällspromenaden med hela familjen ner til...

img_6118 (MMS)

Kvällspromenaden med hela familjen ner till fåren som precis fått komma ut! :) Massa söta lamm...

Testa att mobilblogga!

Idag har det som sagt vart en helt underbar dag! ♥ Haft mamma/mormor & pappa/morfar här på middag och haft det supermysigt! Mamma/mormor & pappa/morfar kom lagom tills det var dax för mig att cykla och hämta hem vårat charmtroll från dagis... När jag hämtade Liam på dagis så var han helt uppskrapad i ansiktet, han hade tydligen ramlat när dom var ute. Liam hade sprungit i gruset och rasat och istället för att ta i med händerna som han alltid annars gör så hade han druttat med huvudet/ansiktet först... Sötplutten min! Han hade dock inte blivit så ledsen utan reste sig upp och började springa runt igen... En liten hårding! :) Vi har nu ikväll tagit en promenad ner till fåren hela familjen och så söta små lamm det var där, skulle lätt vilja ta med en hem! :) Det känns att jag har vart ute och gått... Ont i ljumsken, svanken, höften, ryggen, mellan bena (blygbenet) och är helt slut... Tur att min underbara T är duktig på massage så det ska jag få nu ikväll... Härligt härligt... ♥ Min stora kärlek, med dig är jag hel! ♥ Älskar dig! ♥ Innan vi gick ner så satte jag på en maskin med bebiskläder som vi fick av underbara Johanna så nu väntar jag bara på att maskinen ska bli klar så jag kan kasta in nästa maskin med bebiskläder! Så fina kläder och så mysigt med små kläder igen... Längtar som en tok efter lilla pyret! ♥ Det är full rulle i magen nu, hela magen puttas ut och så mysigt att gosa med bebis och få tillbaka en liten kick! :) Nu ska jag fortsätta mysa med mina två underbara! ♥ Som sagt Fredag idag så Liam får va uppe lite längre, men tror dock han vill sova snart... Han har ju blitt förkyld igen, va iofs. länge sedan han var dålig nu.., Mamma & pappa's fina prins!!! Jo juste... Gjorde en egen namntavla till Liam idag, jag har gjort en tidigare också! Varför skicka efter när man har program på datorn och en riktigt bra fotoskrivare??!! Sen kan man få tavlan precis som man vill ha den, kommer nog bli fler sådana och speciellt när lilla pyret kommer ut! Finns ju massa man kan gå efter på nätet, så jag testade göra en och vart riktigt nöjd! Nä mysa med mina fina var det... ♥

Liam har ramlat & slagit sig på dagis idag...

img_3952 (MMS)

Liam har ramlat & slagit sig på dagis idag, lite skrapsår i ansiktet! Sötplutten min!

Handla...


Liam är på dagis, och nu ska vi dra iväg och handla hem lite då mamma/mormor & pappa/morfar kommer hit och äter + myser med oss!

Idag är en dag som jag mår så himla bra! ♥

Hoppas ni får en bra dag!

V.36 (35+0)



Då går man in i en ny vecka idag då! ♥
Längtan efter lilla pyret i magen blir bara större och större...
Snart är vi äntligen en hel familj på 4! ♥




Kroppen:


Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.


Barnet:

Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Sådär ja...


Det gick ju snabbt och smidigt att fixa en ny enkel men fin header! :)
Enkla headers är ju dom finaste, blir för mycket med en massa krumelurer och penslar m.m i!
Men som sagt alla är olika och tycker olika och det är ju en jäkla tur det! :)

Vilden sussar!


Nu sover min lilla gullunge sen en liten stund tillbaka, så jag ska bara ta och slappa framför datprn en liten stund sen ska jag ta och lägga mig jag också!
Slå på någon film eller glo på BB 24-7 och bara ta det lungt tills älsk kommer hem!

Tror jag ska ta och pilla lite granna i Photoshop men en enkel ny header, tyckte 3 bilder som jag tog på Liam idag vart så fina och vår/sommaraktiga så dom ska få va med i headern istället och självklart ska det va svartvita bilder! :)

Tycker inte det finns nå finare än svartvita bilder, bara älskar dom! :)
Visst är det kul med färgbilder också!

Min fina sötnos!

 

Våran fina solstråle! ♥

 

Svartvita bilder är så himla fint!

1 timmes härlig promenad + lite utelek!


Var grymt skönt att va ute och gå, så detta kommer jag göra i stort sätt varja dag nu när Liam inte går på dagis! :)
Just denna rundan va så skön också, man kan släppa Liam, slippa all biltrafik och bara gå och ha det mysigt med skogen alldeles intill! :)

Men det känns att jag har vart ute och gått nu, då  jag fått lite halvont i blygbenet och så sprider det sig vidare till höfterna!
Fast bara gilla läget, var härligt att va ute och gå...

När vi kom hem stannade vi ute en liten stund till och har precis kommit in!
Ska ta och fixa iordning lite middag som idag blir stuvade makaroner & hemmagjorda köttbullar! :)
Smarrebarr!

Lägger upp en del bilder som jag tog med telefonen... låter bilderna tala för sig själv!


 

När vi kom hem så vart det mys mellan Liam & en grannes lilla hund! :)
Liam är helt dööööförtjust i just denna hunden!

Skit app...


Appen jag tog ner till min iPhone funkade ju inte alls som den ska, så ska absolut inte köpa skiten...
Tur man får testa den innan man köper, den registrera inte ett dugg när jag gick runt här hemma!

Ska ta och köpa mig en ny stegräknare, alltid kul att ha...
Blir så arg på mig själv att jag troligen har kastat min gamla stegräknare, den funkade ju klockrent...
Eller så ligger den på något ställe här hemma, fast har letat som en tok hela morgonen efter den...

Aja, nu ska vi iaf. gå ut och gå... tråkigt att inte se hur långt man går bara... eller hur många steg man går!
Bara gilla läget! :)

Tjiiing!

Tävling!






Var med och tävla du också... Klicka då in dig till denna bloggen!

Tjolahoppsansa!


Så har älsk åkt till jobbet, så skönt att det är sista dagen för denna veckan! :)


Väntar på att lillherren i huset ska vakna så vi kan klä på oss och gå ut, man får passa på när vädret är bra och innan regnet kommer! (Om det nu kommer nå regn som dom sagt)
Funderar som sagt på att gå en långpromenad runt golfbanan, men hittade inte stegräknaren så jag tror nog att jag har kastat den... dumt dumt!
Men jag hittade en app till telefonen, men tror inte den räknar själva stegen man går utan hur långt man går så ska ta och ta ner den appen till telefonen och sen ge oss ut på en promenad när Liam vaknat! :)
Kan kännas skönt att se hur långt man har gått!
Sen är det ju inte säkert att just appen funkar som den ska, men det återstår ju att se...

Huvudsaken man kommer ut på en promenix!


Jag har även ringt och pratat med min käre mor! ♥
Och hon hade vart in till Johanna och hämtat barnkläderna, wohooo... så nu får vi se när dom kommer hit med dom, då vi inte kommer åka ner till mamma/mormor & pappa/morfar innan lilla pyret har kommit ut till världen! :)
Åhh, det är ju så mysigt att kolla runt och grejja med små barnkläder! :)


Nähäpp, om jag skulle ta och göra mig iordning så jag är färdig när Liam vaknar så det bara är att byta blöja & klä på honom kläder för att sedan bege sig ut i det härliga vädret! ♥

Härligt med Torsdag...



... och sista dagen på veckan som älsk jobbar, sen är han hemma 2 hela dagar med oss! ♥
Dagarna & veckorna går så himla fort tycker jag, tyckte nyss att älsk var hemma! :)
Fast det är ju bättre dagarna/veckorna går fort än att dom går i snigelfart...

Tråkigt att älsk ska börja jobba kl. 13-24 idag istället för det vanliga 15-24, så detta kommer bli en lång dag men vädret ser lovande ut!
Inte för att det är sådär jättevarmt ute ännu men solen skiner och det blåser inte ens! :)
Man kan ju alltid hoppas att det håller i sig, men det ska ju tydligen bli lite regn på dagen!

Idag blir det att va ute så mycket som möjligt, ta och gå en långpromenad och bara ha det bra!
Känner att jag vill komma ut och gå, så vi får se vart vi tar vägen...
Tror det blir en sväng runt golfbarnan, vet inte hur långt det är men det är en bra bit! :)
Ska försöka hitta stegräknaren så jag kan ha den på mig! (Om jag nu inte kastat den)
Annars ta ner någon stegräknare app till min iPhonen men dom litar jag inte på så värst! :)
Så nu hoppas jag verkligen att solen håller i sig och att det INTE börjar regna!

Idag skulle min käre mor gå över till Johanna och hämta de 2 kassarna med barnkläder som hon glömde bort att göra igår! :)
Sen får vi väl se om mamma/mormor & pappa/morfar kanske kommer hit i helgen och myser med oss...
Skulle va bra att ha kläderna innan lilla pyret tittar ut så man hinner tvätta upp dom och sortera i pyrets byrå! :)

Nä, jag sitter fortfarande i mina morron/nattkläder så jag ska ta och klä på både mig och vilden för att sedan börja dagen! :)

Hoppas ni får en underbar Torsdag! ♥

Tillfällig header...


Pillade ihop en snabb header för tillfället, men ska ändra så den inte är så stor och göra en helt ny senare när jag har mer tid och orka att sitta framför datorn!!!

Jag är ju en rosa människa, älskar ALLT som har rosa färg... :)
Har alltid vart rosa som gällt för mig!
Rosa & svart är mina aboluta favoriter, sen finns det ju andra snygga färger också...

Skulle vilja ändra hela bredden på bloggen, men nackdelen är att bilderna man har lagt in kommer utanför kanten osv. så inte så värst snyggt och kul att ändra på bredden då! :)

Jag gillar som sagt enkla, snabba men fina designer utan en massa krumelurer och grejjer! :)
Så dessa duger alldeles utmärkt för mig...

 

Ytterligare en ny header men mindre! :)

 

Våran stora ögonsten...

 

...som snart är en stolt storebror till en liten ögonsten!!!

 

Jag & min OnePiece i V.35 (34+5)!

 

Längtar verkligen tills magen är borta! :)
Just nu sitter min OnePiece inte alls löst på magen, så den lär sitta 100 ggr bättre när magen väl är borta! :)
Den är sjukt härligt att ha på sig men så fruktansvärt varm...

 

Så den lär inte få följa med till BB! :)
Då lär jag nog svettas ihjäl...
Men den kommer va perfekt i höst/vinter och kyliga sommarkvällar...

 

Tokstollen grisar!

Aj,aj,aj...


Det trycker verkligen på nu och jah måste gå och kissa i stort sätt hela tiden...
Sen hugger det till då och då i magen, som om någon hugger in en kniv eller nå annat vasst!
Det går ju inte att sitta hur man vill precis, så det gäller ju att hitta en bra & behaglig sittställning! :)
Och ingenting blir ju bättre när lillen rör på sig heller! :)
Fast det är supermysigt... smärta tillhör ju graviditeten! ♥

Efter vi hade käkat middag så tog Liam & jag oss ett härligt bad och busade lite, då vart det full rulle i magen så den hoppade upp & ner, till höger & vänster... och Liam skulle ju genast tvätta magen för inte ska den hålla på och hoppa runt! HaHa
Mamma´s gosiga kille!

Nu är det inte lång tid kvar tills vi äntligen är en hel familj! ♥

På ett sätt hoppas jag att lillen vill komma ut innan bf, men tror dock att jag kommer gå över tiden denna gången också! :)
Det får man ju se när den dagen kommer...
Men som vi längtar! ♥

Jag ska även få 2 st papperskassar med kläder från underbara Johanna med barnkläder i stl. 50-62...
Det tackar jag så himla mycket för! :)
Mamma skulle gå över till dom idag och hämta kassarna, så hoppas hon gjort/gör det också! :)
Så dom kan komma hit med kläderna innan lillen vill titta ut i världen!

När Liam föddes så var stl. 50 förstort för honom, han var en liten skit... haha
Så vi köpte ju aldrig nå mycket kläder i stl. 50 till honom, eftersom dom växer så himla fort så det passar kanon med 2 papperskassar med kläder till lillen! :)
Har ju i stort sett bara massa kläder från stl. 62, visst har vi några kläder i stl. 50-56 också men inte så värst mycket! :)


Aj,aj,aj vad det hugger till i magen... tror jag ska gå ut och lägga mig på soffan och mysa med min stora tokstolle!!
Kommer komma ett inlägg senare (när Liam somnat) med bilder på tokstollen! :)
Grisa är någonting han tycker är hur kul som helst... haha


Hääärligt att det är Torsdag imorgon
och sista dagen älsk jobbar... dock tråkigt att han ska börja redan kl. 13-24 men det är bara gilla läget! :)
Sen är han ju hemma 2 dagar... mys! ♥

Wuuuhuuuu!!!


Har precis vart iväg och hämtat ut min OnePiece Jump in Teddy!
Den hade redan kommit för 2 dagar sedan, men dom hade haft problem med sändningsnummret då det var fel så först idag fick jag sms att jag kunde hämta ut den! :)

Har redan testat den och satan så sköööön den var, men däremot väldigt varm...
Kommer passa perfekt mysiga, kyliga kvällar och den kommer jag absolut bo i, i höst/vinter! :)

Kommer nog ta någon bild när jag har på mig den sen och slänga upp i bloggen...
När det blir det återstår att se! :)

Skitdag!!!



Lika tråkigt och trist väder idag... om det ändå kunde bli varmare & att solen ville titta fram!
Men dom har LOVAT att det ska bli finare väder till helgen så man får väl hålla tummar & tår att det stämmer också! :)


Lillfisen är på dagis och själv ska jag passa på att tvätta alla fönstrena när vädret ändå är grått och mulet! :)
Sen blir det nog att vila en stund efter vi har käkat lite lunch...
Som tur är så drar inte älsk till jobbet förns efter 14 idag men imorgon ska han va där till 13 igen så blir en lång dag då...
Hoppas dock att vädret blir kanon så vi kan va ute mesta delen av dagen då Liam är ledig från dagis!

Känner att denna dagen kommer bli skit... känner mig inte alls på topp idag... mår skit, känner mig nere, deprimerad och allt...
Livet är som rena bergodalbanan ibland... och precis en sådan dag har jag idag...
sjukt mycket tankar som bara snurrar och snurrar... önskar bara att allt kunde va över...
Det har INGENTING med graviditeten att göra utan en massa annat skit...
Man vill bara försvinna för ett tag för att sedan komam tillbaka och må kanon!

Nä, om man skulle ta och sätta fart med fönstrena så dom blir klara!

Tjiiing!

Usch, Tvi och Blä...


Vet inte vad det är men har börjat må fruktansvärt illa... så nu ska jag ta min vattenflaska och lägga mig i sängen och bara njuta resten av kvällen framför någon bra film...
Hoppas dock att jag ska somna ganska så fort...

Det är så mycket tankar som snurrar runt i mitt huvud just nu om ALLT...
Hur mitt liv kommer se ut, vilken press jag har på mig när lilla pyret har kommit ut då det är 5 års kontroll 2012...
Allt känns riktigt jobbigt just nu, men jag är samtidigt väldigt lycklig över hur mitt liv ser ut idag, har fått världens underbaraste son och har lilla pyret i magen!

Även om vissa dagar är väldigt tunga att gå igenom nu så känner jag mig samtidigt lycklig, deprimerad, sorgsen och allt sånt där på samma gång...

Jag vill bara att allt ska va över
, att lilla pyret ska komma ut till oss så vi blir en hel familj och bara har det bra tillsammans! ♥
Idag köpte jag även hem det sista till bebis, blöjor, servetter, olja m.m så nu är precis allt inhandlat & klart här hemma... Så välkommen ut `´Lillen`´ nä du är redo! ♥

Längtar också tills den dagen då jag äntligen får börja träna igen och köra på... jag ska nå mitt mål & må bra igen och jag hoppas verkligen att jag kommer göra det också!
Bara att ge gärnet! :)

Nä... illamåendet tar knäcken på mig så ska slänga mig i sängen nu! Godnatt!

Kvällens lilla busfrö!

 

Liam älskar verkligen sin nya alldeles egna rutschkana! :)

 

Paket!


Idag åkte jag som sagt ner på stan och hämtade ut 2 st paket som kommit, var dels Liam´s nya skor, både adidas skor & 1 par sandaler, 1 par shorts och en trehjuling...
Sen var det även rutschkanan som kommit, och snacka om att någon vart glad när jag kom hem med sakerna! :)

Trehjulingen & rutschkanan är ju egentligen födelsedagspresenter till Liam´s 2 årsdag men tycker han är värd att få dom redan nu och så får han nå annat fint dagen han fyller! :)

Rutschkanan var ju det bästa... den sitter han och åker ner för hela tiden och har hur skoj som helst!

Däremot var jag inte så värst förtjust i trehjulingen faktiskt... men man ska inte klaga när man betalade mindre än halva priset för den!
Så imorgon innan älsk åker och jobbar får han fixa iordning den!

Skorna & shortsen är jag supernöjda med... Adidas skorna passade perfekt medans sandalerna var lite stora men han kan gå i dom så dom får duga! :)

Kommer kanske upp lite bilder senare på rutschkanan & Liam...

Just nu känner jag bara för att gå och lägga mig på soffan då det hugger i magen, kanske tagit i och burit förmycket idag...
Ska bli skönt att gå och lägga sig och slappa i sängen när Liam gått och lagt sig! :)

Dags att packa???


Det kanske är dags att börja förbereda och packa ner lite i BB-väskan så den är redo när det väl är dax att åka in?!?!
Jag drar på det hela tiden och var likadant när jag väntade Liam...
Då vart den packad i sista sekund och vart väldigt stressigt, så kanske bättre att va ute i god tid och verkligen tänka efter vad man ska ha med! :)

Det är ju som sagt inte lång tid kvar nu...Fredag är det allt från 3 - 7 vecka kvar och endast 5 veckor kvar till BF! :)
Man har ju ingen aning om h*n vill titta ut tidigare eller komma ut efter bf! :)

Jag har iofs. skrivit upp vad som är ett måste att ha med sig och dom allra viktigaste sakerna man bara inte kan va utan! :)
Man vet ju aldrig om man kommer få ligga kvar eller åka hem dagen efter då alla prover/test är gjorda!

När Liam föddes fick vi ju ligga nästan 1 vecka då vi hamnade på neonatalen då Liam´s blodsocker var väldigt dåligt och han vägrade äta!
Det var en jobbig tid att ligga där då våran lilla solstråle inte var så dålig som de andra barnen var, man led verkligen med de andra föräldrarna! :(
Men Liam kvicknade till snabbt men dom ville ha kvar han för att se hur allt gick m.m...

Så man kan ju aldrig säga att man ska åka hem samma dag eller dagen efter, vad som helst kan ju hända...


Så idag blir det nog att packa ner lite granna i BB-väskan och förbereda sig lite! :)

Åhhh... vad vi längtar efter att bli 4! ♥

Godmorgon Tisdag!


Vilken tråkig dag att vakna upp till och ser att det faller ner en massa snöflingor från himlen...
Helt sjukt, men det är ju knappast någonting som kommer ligga kvar och det ska man väl va glad för! :)


Natten har vat helt OK, har fått gått upp 1 gång då Liam kom traskandes in till oss men älsk la tillbaka honom i sin säng men han vaknade igen så jag satte mig bredvid honom en liten stund och han var lite ledsen men tillslut så somnade han om och vaknade alldeles nyss (06.55)! :)

Nu sitter han och tittar på knatte, fnatte & tjatte på äventyr på barnkanalen och myser i sin stora saccosäck! :)


Idag hoppas jag verkligen att vädret kommer bli bättre med sol och värme!

Men idag ska jag nog ta och småplocka lite granna här hemma, rensa och kasta en massa saker som vi inte alls ska ha kvar...

Älsk ska även börja jobba vid 13 idag istället för vid 15! :(
Så det suger ju... men han slutar ju som vanligt vid 24 så kommer bli en lång dag känns de som...

Fast jag ska ändå va glad, väntar ju på att 3 paket ska komma och 2 stycken kommer jag få hämta ut idag och det är Liams nya skor, kläder & trehjulingen sen kommer även hans rutschkana idag! :)
Det ända jag inte har någon aning om när den kommer är min OnePiece Jump in Teddy Fleece, men jag hoppas att även den ska komma idag eftersom dom skickade den tydligen samma dag som jag beställde den...
Hoppas kan man ju alltid göra! :)

Liam mitt lilla charmtroll!



Idag har verkligen Liam vart hur underbar och go som helst! :)
Inte alls så mycket trots som han har hållt på med dom senaste dagarna utan han har lyssnat, gosat, pussats, klappat på magen och myst en massa med sin mamma! ♥
Det har vart helt underbart att slippa all trots när han slänger sig ner på golvet, gapar och skriker, ska slå och kasta grejjer omkring sig när han inte får som han vill!
Visst har det vart lite trots idag men inte alls som det brukar va här hemma...

Liam är ju en "liten" stor kille som inte alls är så värst rädd av sig, och speciellt inte när man är ute!
Han går sin egna väg och upptäcker saker, kommer vi efter så börjar han springa sin väg! :)
Det som är så hemskt då det är bilväg, massa berg, stup, parkering m.m i närheten/precis där vi bor och dom kör ju inte precis lagligt här om man säger så...
Så man är lite rädd att han bara ska kuta iväg ner till vägen/parkeringen eller klättra upp och rasa ner för berget eller vad som helst!

Man kan ju alltid hoppas att han kommer börja lyssna bättre så man kan ha honom springandes helt fritt utan att man måste va efter honom stup i ett!
Fast det kommer ju det också, barn är ju sådana som vill upptäcka saker och ting vissa lyssnar bättre än vad andra gör!
Det är ju en jäkla TUR ATT INTE ALLA BARN UTVECKLAS LIKADANT!!! :)

Det ska hoppas/klättras och studsas hela tiden, han har börjat klättra upp på vardagsrumsbordet och hoppa därifrån till soffan, går man ner för trappen så ska han hoppa varje trappsteg och så håller det på! :)

Han ska klä på sig kläder och skor själv, så det tar ju extrem lång tid ibland! :)
Men oftast så får man hjälpa till, annars brukar han bara putta bort händerna eftersom han vill klara det på egen hand!

När man har ätit lunch/middag så vill han plocka bort tallrik, bestick och glas själv och är det mat kvar på tallriken så vill han skrapa av det i papperskorgen! :)
Dom gör försvisså det på dagis så antadligen därför han gör så hemma också! :)
Men det är ju bra, han är så duktig våran stora kille! ♥

Likaså nattningen idag gick hur bra som helst, var samma visa igår...
Satt bara bredvid honom och han somnade! :)
Man får hoppas att detta fortsätter, han sov även hela natten inatt utan att vakna och va ledsen så man känner sig riktigt utvilad när man klev upp strax efter 06 imorse! :)
Liam klev inte upp förns klockan var runt kvart i 7!

Liam härmar ju oss på precis allt vi gör och det han ser på tv´n, han älskar ju Pippi Långstrump filmerna + tv serien Pippi som vi köpte till honom och där kastar ju pippi upp en kille i ett träd när han retar en annan kille!
Då sätter han ju händerna vi öronen och viftar med fingrarna och säger blablablabla/nananana till pippi för att retas tillbaka och det har Liam börjat köra med nu!

Han ser så himla rolig & charmig ut när han gör så! ♥

Förut så var det bara pappa som gällde här hemma... va pappa pappa pappa pappa hela tiden, sällan han ropade på mig (mamma).
Men nu är det tydligen bara mamma mamma mamma mamma som gäller och ibland pappa! :)
Det kommer nya ord hela tiden och även 2 meningar kör han med och det är:

Varför det?
Vad är det?


Det är också någonting som låter så charmigt, så ska man förklara för honom och då får man höra varför det! HaHa

Som sagt kommer nya ord hela tiden så man hinner inte ens med...
Men dom som används mest just nu är: Mamma, Pappa, Pippi, Titta, Pi (pingu), Kisse, Vov (hund), Voff voff, Oj, Bil, Traktor, Napp, Vatten, ... ja det är fler ord han kör med men det är iaf. några stycken! :)

Liam är verkligen vårat underbara lilla charmtroll som inom 7 veckor kommer vara en stolt storebror åt en liten lillebror/lillesyster! ♥
Längtan efter att bli 4 stycken i familjen är stor... ♥

Tänk att i sommar... inte ens 2 månader kvar till våran stora solstråle fyller 2 år... Tiden går alldeles för fort!

Ja, de va lite uppdatering om Liam´s utveckling... det är så mycket man egentligen har att skriva om och man är ju så dum och inte skriver upp saker och ting på papper eller i block så man bara kan plocka fram det och skriva!
Men så duktig är man ju inte! HaHa

Som tur är så sitter ju det mesta och det VIKTIGASTE i minnet...

Mmm riktigt smarrigt med mat!

img_3023 (MMS)

Mmm riktigt smarrigt med mat!

Gick ut en sväng!


Vädret vart bättre och vattenpölarna sögs snabbt upp när solen tittade fram så vi klädde på oss och gick ut en sväng! :)
Men kallt var det ute.. brrr, men i solen var det ganska så härligt!


Vatten är ju så roligt att hålla på och plaska och gegga med! :)

 

Sitta på berget och äta ett päron... mys! ♥



 

Hej, hej bussen... vinkar för fullt till bussen & bilarna som åker förbi! :)



Någonting han lärt sig av pippi är just detta...
Här sätter han handen/händerna på sidan av huvudet och säger nanananana...
(En kille i Pippi Långstrump tv serien gör ju så när pippi kastar upp han i trädet!) :)

 

Mamma´s fina & underbara lilla prins!
Älskar dig över allt annat... ♥
Snart är du en stolt storebror! :)



Nu ska vi ta och fixa iordning käk, blir hemmagjord Spagetti Carbonara idag... smarrigt värre! :)

Mysdag!


Det är precis vad jag och min lilla skatt ska ha idag...

Har precis hämtat hem min skatt från dagis och givetvis så började det hagla när vi skulle cykla hem!
Så idag blir det att ha det mys inne och titta på film och bara ha det bra...
Busa runt lite i fisens rum med duplo, bilar och allt vad han har! :)

Fast det ser ut som om solen kommer fram lite nu... så man får väl se om vi tar och går ut en stund senare innan det är dax att käka lite middag...
Man kan ju alltid hoppas att det håller i sig och att det inte kommer massa hagel igen!
Lite regn gör ingenting om man går ut i men just när det öser ner eller kommer hagel så är de inge härligt att va ute!

Man får väl hoppas att det blir kanonväder imorgon så man kan va ute och busa när ändå Liam inte ska till dagis!


Om ändå min OnePiece Jump in Teddy Fleece kunde komma hem idag, är så sjukt frussen av mig så skulle bara vilja lägga mig i sängen under täcket och bara ha det bra!
Tänk om man hade sin OnePiece Jump in Teddy Fleece nu att gosa ner sig i soffan i!
Det skulle va grymt härligt!
Spelar ingen roll om det är sommar eller vinter, jag är lika frussen av mig ändå!

Sen kan man ju alltid ta med sig sin OnePiece Jump in Teddy Fleece och mysa runt i när man ligger på BB! :)
Åhhh... vad jag längtar efter lilla pyret i magen... allt är så gott som klart här hemma så nu kan den lilla mer än gärna få komma ut! ♥
Är bara lite saker som ska köpas hem... :)


Älsk har åkt till jobbet för ett tag sedan då han fick mess om dom kunde komma lite tidigare då det verkar va kaos på jobbet...
Men han åkte ju inte så värst mycket tidigare än vad han brukar göra, så Liam hann vinka av pappsen när han skulle åka! :)


Nä, mysa med min fina skatt nu och kolla på Pippi!

Städatajm!


Lämnade Liam på dagis till kl. 8 sen har jag hållt på med städning här hemma...

Riktigt skönt när det blir gjort, allt är inte klart ännu men har tagit ut allt ur garderoben och dammsugit + svabbat golvet där inne och ställt in allt igen.
Rengjort hela badrummet, dammsugit, svabbat och allt de där!
Tvättat upp 1 maskin med tvätt och hängt upp den och väntar nu på att den 2.a maskinen ska bli klar så jag kan hänga den också!

Älsk har damsugit hela lägenheten så det är bara svabbningen kvar där.
Vi har även fixat skötbordet till bebis och så har jag dammsugit och fixat babygymmet som jag tvättade för ett tag sedan!
Så nu är det helt rent och klart att användas när bebis kommer! :)

Ska putsa fönstrena senare men nu ska vi ta och fixa iordning lite lunch! :)

Trycker på...



Det trycker på neråt och känns väldigt skumt... Kanske vill lilla pyret komma ut tidigare?! Det vet man ju aldrig...
Med Liam gick jag över bf med 4 dagar... och med lilla pyret i magen är det nu endast 39 dagar kvar till bf! ♥

Det är så svårt att förklara hur det känns, men känns typ som det är något som försöker borra sig ut och som om jag kissar eller ska kissa på mig! :)
Hela magen känns som den ska sprängas då h*n buffar med rumpan! :)

Jag hade aldrig såhär när jag väntade Liam... då som första värkarna eller att jag kände någonting förns jag låg inne på förlossningen! :)
Där gick det undan...

Man kan ju säga såhär att jag engentligen inte vet hur en "riktig" förlossning är då jag endast kom in på förlossningen och efter 1.a krystningsvärken så kom Liam ut efter 7 minuter!
Hade aldrig några förvärkar, värkar, smärta eller någonting under hela graviditeten... kändes inte ens att jag var gravid knappt!
De första småvärkarna fick jag först när vi låg inne på förlossningen och jag fick på mig CTG kurvan!

Denna graviditet har jag dock fått känna på lite smärta som foglossning, att jag är totalt slut i kroppen, ont i ryggen, illamående och så...
Men är ingenting jag klagar över, att va gravid ska ju inte va smärtfritt precis! :)

Så det ska faktiskt bli riktigt spännande att se hur denna förlossningen komme rbli om det kommer gå undan här också eller om jag får uppleva riktig smärta! :)
Det återstår ju att se när dagen kommer!

Men det återstår att se hur det blir med denna lilla klimpen, antingen kommer h*n tidigare än bf eller efter bf! :)
Ska bli spännande detta!

Vi längtar iaf. nå enormt! ♥

1.a Maj


Det är helt sjukt vad tiden går... redan inne i Maj! :)
Och inte alls långt kvar tills lilla pyret i magen tittar ut, ska bli riktigt spännande att se vad det är för någonting som gömmer sig i min mage! ♥
Vi längtar så sjukt mycket efter dig!

Endast 39 dagar kvar till bf! ♥



Idag hoppas jag verkligen att det blir lika underbart väder som vi haft dom senase dagarna/veckorna...
Det ser så ut men man vet ju aldrig! :)

De tråkiga är att älsk ska jobba idag, men Liam & jag får ta och hitta på nå skoj...
Gå ut och busa, ta en promenad, leka i lekparken och bara ha det allmänt mysigt tillsammans! ♥


Guldklimpen & pappsen sitter och kollar på Pingu medans jag håller på och rensar/flyttar massa saker från min bärbara dator till externa hårddiskar...
Ska bli skönt att ha all musik på en HD och alla bilder på en HD, istället för att ha massa dubletter blandat överallt...
Men har en känsla av att detta kommer ta tid då det är extremt mycket som ska flyttas m.m!
Fast vill man ha det bra så får man väl lida pin! :)

Man får passa på att fixa och dona när älsk är hemma, annars hade jag ju inte kunnat setat här och hållt på om jag hade vart ensam hemma med sötnosen!


Ska ta och fortsätta så det kanske blir klart någon gång!

Hoppas ni får en bra dag! ♥

Present till Liam!


Det är ju inte sådär jättelänge kvar tills våran lilla guldklimp fyller 2 år så vi har faktiskt köpt en present till honom redan nu...
Visst kommer han få någonting när han fyller år också, men eftersom det är så världelöst med rutschelkanor här och Liam som verkligen älskar att åka rutschelkana så har vi köpt denna fina kanan!

Den kommer bli perfekt då man kan ha den både ute och inne, sen i sommar kan man även kopla vattenslangen till den så den blir som en vattenrutschelkana! :)

RSS 2.0