Järpar i gräddsås
4 port.
♥ ½-1 gul lök
♥ 700 g blandfärs
♥ 1 dl ströbröd
♥ 2 dl grädde
♥ Salt & peppar
♥ Smör till stekning
Till såsen:
♥ 3 dl grädde
♥ 1 msk kalvfond
♥ 1 tsk Dijon Senap
♥ 2 msk soja
1. Skiva och skala löken.
2. Blanda färsen med ströbröd, grädden & löken, krydda med salt & peppar.
3. Forma färsen till järpar och stek dem gyllenbruna i en klick smör på medelsark värme ca. 2 min på vardera sida.
4. När alla järparna är klara så koka ur stekpannan med grädde och kalvfonden till såsen.
5. Smaka av med senapen och sojan.
6. Servera med kokt potatis och grönsaker, lingonsylt! :)
SMAKLIG MÅLTID!
