Gammeldags Syltkakor
Små goda och enkla kakor...
Perfekt till fikat! :)
Det blir ca. 40 st kakor av en sats!
Mördeg Grundrecept:
- 4½ dl vetemjöl
- 1 dl socker
- 200 g smör
- 1 ägg
Blanda ihop mjöl och socker. Finfördela smöret i blandningen till en grynig massa. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en smidig deg. Låt gärna degen vila i kylskåp ca 30 minuter innan den bakas ut.
Gammeldags Syltkakor:
Rulla ut degen till längder och dela i jämstora bitar. Forma dem till knappt valnötsstora bollar och lädd dem på bakplåtspapper på plåt. Gör en fördjupning med fingret i mitten av varje boll och lägg i en liten klick röd sylt. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen 200 grader tills de börjar få färg, 10-12 minuter. Låt dem kallna på plåten!

Kommentarer
Trackback