Pizzabullar

 
Här kommer receptet på pizzabullar, tomatsås & pizzasallad!
 
Pizzabullarna är perfekt att ha med sig om man ska iväg på någon utflykt eller bara som nå enkelt mellanmål.
Nyttigare än piroger eller panpizza som man köper! ^^
 
Sen är dom grymt mycket godare också! :)
 
 
Pizzabullar ca. 20-24 st
 
♥ 50 g jäst
♥ 50 g smör el. margarin
♥ 5 dl ljummen mjölk
♥ 1 tsk salt
♥ 1 msk socker
♥ 10-12 dl vetemjöl
 
Gör så här:
 
♥ Arbeta ihop degen och låt jäsa 30 minuter.
♥ Kavla ut och lägg på tomatsås och ingredienserna som man vill ha på.
♥ Rulla ihop och skär ca 2 cm tjocka skivor, lägg bullarna på en pappersklädd plåt eller i bakformar.
♥ Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
♥ Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen på 225 grader, ca 10 minuter.
 
Exempel på ingredienser:
 
♥ Rökt skinka
♥ Salami
♥ Bacon
♥ Riven ost
♥ Pizzakryddor
♥ Paprika
♥ Champinjoner
♥ Lök
 
♥ Man kan använda precis vad man vill till fyllningen - bara använda fantasin! ^^
 
Snabbt - enkelt & gott! :)
 
 
Tomatsås:
 
♥ 1 burk tomatkross
♥ ½ dl rapsolja
♥ ½ dl vatten
♥ 2 tsk oregano (jag tog mer)
♥ Salt & peppar
 
 
Pizzasallad:
 
♥ 1 vitkålshuvud
♥ En kastrull kokande vatten
♥ 3-4 korkar ättika (pertorps ättika)
♥ 1 dl solrosolja eller annan matolja
♥ ½ dl vatten
♥ 1 tsk strösocker
♥ 2 tsk salt
♥ 2 msk oregano
♥ 1 tsk finmalen svartpeppar
 
♥ Beroende på hur mycket vitkål det blir så får man smaka av lite granna och se om man vill ha mer av tex. socker, oregano eller svartpeppar i!
♥ Jag använder mig själv av mer svartpeppar & oregano! :)
 
Gör så här:
 
♥ Strimla vitkålen
♥ Lägg all sallad i ett durkslag och koka upp vatten i en kastrull och häll över salladen.
♥ Låt rinna av!
♥ Använd en rymlig plastbunke med lock.
♥ Tillsätt alla ingredienserna - på med locket och skaka om burken väl.
♥ Låt svalna i rumstemperatur.
♥ Förvara sedan salladen i kylskåp - hållbar upp till 1 vecka.
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0