Bärkaka!
En snabb och enkel kaka som brukar kallas "röra om kakan", och är precis som namnet antyder - bara rörd, inte vispad!
Man kan använda precis vilka bär som helst i kakan...
Själv har jag använt både röda vinbär, hallon, jordgubbar, blåbär, smultron, coctailfrukt m.m och det funkar alldeles utmärkt! :)
Gott är det också!
Man kan även ha glass, vaniljvisp, vaniljsås/kräm eller bara äta den precis som den är... den är lika god vilket som! :)
Tips: Jag kör ALLTID dubbel sats när jag gör denna kakan och gör den i långpanna!
Detta behövs:
Bär
100 g smör eller margarin
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
2 ägg
Gör såhär:
Smörj och bröa en form! (Kakan blir inte så hög!)
Smält matfettet och låt svalna!
Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt matfettet och äggen och rör om!
Häll smeten i formen och lägg på bären. Tryck ner en del av bären i smeten!
Grädda kakan i ugnens nedre del 25-30 minuter i 175 grader!
Om man vill kan man även garnera kakan när man serverar den med florsocker ovanpå! :)