Bärkaka!


En snabb och enkel kaka som brukar kallas "röra om kakan", och är precis som namnet antyder - bara rörd, inte vispad!

Man kan använda precis vilka bär som helst i kakan...

Själv har jag använt både röda vinbär, hallon, jordgubbar, blåbär, smultron, coctailfrukt m.m och det funkar alldeles utmärkt! :)
Gott är det också!

Man kan även ha glass, vaniljvisp, vaniljsås/kräm eller bara äta den precis som den är... den är lika god vilket som! :)


Tips: Jag kör ALLTID dubbel sats när jag gör denna kakan och gör den i långpanna!


Detta behövs:

 Bär
 100 g smör eller margarin
 2 dl socker
 2 dl vetemjöl
 1 tsk vaniljsocker
 ½ tsk bakpulver
 2 ägg


Gör såhär:

 Smörj och bröa en form! (Kakan blir inte så hög!)

 Smält matfettet och låt svalna!

 Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt matfettet och äggen och rör om!

 Häll smeten i formen och lägg på bären. Tryck ner en del av bären i smeten!

 Grädda kakan i ugnens nedre del 25-30 minuter i 175 grader!


Om man vill kan man även garnera kakan när man serverar den med florsocker ovanpå! :)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0