Blåbärspaj

 

Detta behövs:
  • 125 gram smör (eller margarin)
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 3-4 dl blåbär
Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa.

Smöra en ugnssäker form. Lägg i blåbären och sockra lite lätt. För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl.

 

Smula sedan mjölblandningen över bären och sätt in pajen i ugnen i cirka 20-30 minuter.

 

Tips:

Jag gör en dubbel sats då jag tar och lägger smuldeg i botten och trycker ut och upp på kanterna för att sedan lägga på blåbären och till sist smula över lite smuldeg :)

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0