Detta med välling & utveckling!

Det var väldigt länge sedan vi slutade med att ge Liam morgonvälling, minns inte när det var men var ett tag innan han fyllde 1 år iaf.
Och nu är han inte alls så värst intresserad av att dricka kvällsvällingen heller, så har det hållt på till och från ett bra tag!
Vissa dagar dricker han, sen oftast har han tagit lite granna sen ställer han ifrån sig flaskan och när vi frågar om han vill ha mera så skakar han på huvudet och säger nå liknande näää som betyder att han inte vill ha mer.
Och eftersom detta har pågått ett bra tag så funderar vi på om vi ska sluta med vällingen, men känns så onödigt då vi har 2-3 paket som är oöppnade och dom går ju ut innan bebis i magen kan dricka dom!
Men kan ju iofs. ge bort också eftersom jag har vänner med barn i samma ålder som fortfarande dricker välling om det skulle va så! ;)

Fast vi får se hur det blir, nu dom senaste veckorna har han inte alls velat ha välling på kvällen.
Det var under jul när vi var borta som han drack, men även då drack han inte upp allt men nästan!

Aja, som sagt det återstår att se hur vi gör! ;)
Skulle va väldigt skönt att slippa vällingen på kvällen också...

Våran lilla klimp har blivit så duktig, är med överallt, härmar precis allt vi gör...
Dricker vi till maten så ska han dricka samtidigt, gör precis som vi, och detta med att dricka ur flaska vill han inte han är stor tycker han och ska dricka ur glas/mugg! ;)

Han pratar inte så mycket men säger, mamma, pappa, oma (mormor), app (napp), bruuum (menar bil), tack, mee (mer), nää, titta, där, isse (kisse), ampa (lampa), pippi, bada, omma (blomma), obba (jobba)... ja det är en del ord som han säger, men han säger ju mer än så! ;)
Kommer nytt hela tiden!
Han ropar ofta efter pappa när T jobbar så jag säger alltid att pappa jobbar... då får man till svar pappa obba.. eller obba! ;)

Frågar vi var kroppsdelarna är så visar han vart dom sitter: Öron, Näsa, Mun, Mage, Fot, Huvud, Öga... likaså om vi frågar vart är lampan, katten, blomman, pappa, mamma m.m så pekar han på sakerna!
Vart är bilen, traktorn, nappen, snutten m.m så går han och hämtar det! ;)

När det gäller att ta på sig kläder så hämtar han de kläder han vill ha på sig själv! ;)
Han försöker ta på sig strumporna själv och ibland lyckas han, likaså byxor men dom hamnar oftast lite galet, tröjor,  t-shurtar försöker han också sätta på sig själv men går inte sådär jättebra!
Skor är han jätteduktig på att ta på sig själv, hamnar oftast som dom ska vara men ibland på fel fot! ;)
Men det är kul att han verkligen vill själv och försöker, men ibland finns verkligen inte tålamodet utan han blir arg när det inte går som han vill! ;)
Då kommer han till oss och visar att han vill ha hjälp med att få på sig sina kläderna han har valt att han vill ha på sig! ;)

DET ÄR SÅ UNDERBART ATT FÖLJA SITT BARNS UTVECKLING! ♥

Han visar oftast vad han vill genom att visa
, tex. komma och ta oss i handen och leda oss dit han vill, vill han kolla på tv så pekar han på den och likaså på sina barnfilmer om han vill se på dom!
Han förstår allt vi säger, är det ajaj/nej så är det, ber vi han kasta saker så går han och kastar det i papperskorgen, han brer sin smörgås själv, hjälper att duka fram på bordet, och frågar man om man ska gå ut springer han till grinden och hoppar av glädje! ;)

Ja det finns så himla mycket jag skulle kunna skriva om hans utveckling likaså det som han kan och förstår, men det skulle ta evigheter och bli ett riktigt långt inlägg! ;)
Så jag avslutar här!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0