Kärleksmums!

Riktigt god, snabb och lätt kaka att göra! :)
Perfekt att frysa in och ta fram när man blir sugen eller när man får främmande! :)
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1½ dl mjölk
  • 4½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kakao
  • 150 g smält smör el. margarin
Glasyr:
  • 200 g florsocker
  • 4 msk smält smör el. margarin
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk starkt kaffe
  • 2 msk kakao
Garnering:
  • Kokosflingor
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt mjölken och därefter mjölet blandat med bakpulver, vaniljsocker och kakao.
Rör sist ner det avsvalnade smöret.
Bred ut smeten i en långpanna (30*40 cm) klädd med bakpapper och grädda i 225 grader i ca. 15 minuter.
Ta ut och låt kakan svalna!!!

Glasyren:

Rör ihop alla ingredienserna och bred glasyren över den svalnade kakan.
Strö över kokosflingor och skär kakan i små fyrkanter!

Tips:

När jag har hällt på glasyren + kokosflingorna på kakan så brukar jag ställa in den i kylen ett litet tag så det får stelna lite granna, går lättare att skära fyrkanterna då! :)

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0